Βιβλία που προτείνω+1 συνολάκι.


Στο σημερινό άρθρο θέλω να σας προτείνω 2 βιβλία και μία συλλογή βιβλίων.Το ένα από αυτά το έχω διαβάσει και μου άρεσε πάρα πολύ γι' αυτό είπα μήπως θέλετε να του ρίξετε μια ματιά.Όταν τέλος πάντων πάτε σε βιβλιοπωλείο.



Πέτρος & Ράνια
              
Απ' ότι διάβασα σε μια ιστοσελίδα,αυτό το βιβλίο είναι καινούριο.Αφού διάβασα την υπόθεση και μου άρεσε είπα να σας το προτείνω.Γενικά διαβάζω βιβλία με μυστήρια και περιπέτειες και το συγκεκριμένο είναι μυστηρίου αλλά με παιδιά που η ζωή τους είναι παρόμοια στην πραγματικότητα.


Κατηγορία:Λογοτεχνία
Εκδόσεις:Ψυχογιός
Συγγραφέας:Σοφία Ανδρεοπούλου
Ημ.Έκδοσης:23/10/2014
Σελίδες:200
Ηλικία:παιδιά από 11+ (11,12,13...)


Υπόθεση:
Ο Πέτρος,11 χρονών,και η Ράνια,13 χρονών,είναι "ηλεκτρονικοί" φίλοι-γνωρίστηκαν και επικοινωνούν μέσα από τον ηλεκτρονικό υπολογιστή.Η φιλία τους βοηθάει τον Πέτρο να αντιμετωπίσει δύο συμμαθητές του που του φέρονται άσχημα.Και καθώς αρχίζει να νιώθει πιο δυνατός και δεν τους φοβάται πια,διαπιστώνει πως οι "κακοί" αυτοί συμμαθητές περιβάλλονται από ένα μυστήριο.
-
Γιατί δείχνουν και οι ίδιοι τόσο φοβισμένοι;
Γιατί έρχονται με μελανιές στο σχολείο;
Ποιον συναντάνε κρυφά μετά το σχόλασμα;
-
Όταν ο ένας τους εξαφανίζεται,ο Πέτρος και η Ράνια παίρνουν τα πράγματα στα χέρια τους.Οπλισμένοι με θάρρος και εξυπνάδα,αγωνίζονται να λύσουν το μυστήριο και να τον σώσουν.Μέσα από τις περιπέτειές τους ανακαλύπτουν τη δύναμη που κρύβουν μέσα τους όλα τα παιδιά.Και μαθαίνουν πως,αν συνεργάζονται,μπορούν να αλλάξουν πολλά σε αυτό τον παράξενο κόσμο των μεγάλων.








ΚουκΛίνα
Το βιβλίο ΚουκΛίνα,το διάβασα πριν 3 χρόνια και δεν μπορώ με τίποτα να το ξεχάσω!!Μου άρεσε τόσο πολύ και γι'αυτό το θυμάμαι ακόμα.Ίσως να είμαι κάπως υπερβολική,αλλά εμένα μου άρεσε (και όχι μόνο) και δεν με ενδιαφέρει το τι θα πουν οι άλλοι.Είναι κι αυτό κάτι σαν μυστήριο και έχει φιλίες,κορίτσια,αγόρια,ζωή με τους γονείς κλπ.


Κατηγορία:Λογοτεχνία
Εκδόσεις:Πατάκης
Συλλογή:Κύκνοι
Συγγραφέας:Βούλα Μάστορη
Ηλικία:12+ (12-15)


Υπόθεση:
Μετά τον χωρισμό των γονιών της,η Λίνα,δεν έβγαινε έξω πια με τις φίλες της,τραγουδούσε χωρίς φωνή-ακόμη και στην χορωδία-,έπαιζε πάλι με τις κούκλες της,έλεγε τα μυστικά της μόνο στη γάτα της και δεχόταν στωικά (με ηρεμία) να τη λένε "φραντζόλα" για τα περιττά κιλά της.Ώσπου,άρχισε να λαμβάνει τρυφερά ηλεκτρονικά μηνύματα,στον υπολογιστή της, από κάποιον άγνωστο CrazyBoy...






Σειρά βιβλίων της ΛΟΡΕΝ ΜΑΙΡΑΚΛ
Η σειρά βιβλίων της Λόρεν Μάιρακλ κυκλοφορεί με διάφορους τίτλους.Ξεκινάει από το βιβλίο για κορίτσια 10 ετών και τελειώνει στα κορίτσια 14 ετών.


Κατηγορία:Νεανική Λογοτεχνία
Εκδόσεις:Ψυχογιός
Συγγραφέας:Λόρεν Μάιρακλ
Ηλικία:Ανάλογα με το βιβλίο (10,11,12,13,14...)



Τα ονόματα όλων των βιβλίων:

10 και...ανέμελες


11 και...χαριτωμένες


12 και...τρελαμένες


13 και...ερωτευμένες


14 και...έτοιμες για όλα!









 Ένα συνολάκι που έφτιαξα και ίσως ταιριάζει στη σημερινή μέρα:D

AfterSchool




Και αυτά για σήμερα!!Τα λέμε μάλλον αύριο;)








Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Συμβουλές για το Γυμνάσιο!

Decoration Ideas for Summer!

Back to school:Outfits και μακιγιάζ για τον αγιασμό.