3 βιβλία που προτείνω.


Γεια σας!!<3
Σήμερα το πρωί επισκέφτηκα το μεγάλο βιβλιοπωλείο της γειτονιάς μου και αγόρασα κάποια βιβλία.Από αυτά ξεχώρισα 3 και σκέφτηκα ότι θα ήταν μια καλή ιδέα αν σας τα πρότεινα.

*Πώς με ελκύει ένα βιβλίο;;
Από τον/την συγγραφέα και από το οπισθόφυλλο που εξηγεί με λίγα λόγια το περιεχόμενό του βιβλίου.*


Books






Μαζί-Ελένη Πριοβόλου


Ο Μύρων είναι το πιο μικροκαμωμένο παιδί όχι μόνο στην τάξη του αλλά και σε ολόκληρο το γυμνάσιο.Καθημερινά προσπαθεί να προστατέψει τον εαυτό του,όπως και οι συμμαθητές του,από τη συμμορία των "Σκαθαριών" που βασανίζει τους πάντες στο σχολείο,αλλά κανείς δεν τολμά να τα βάλει μαζί τους.Ο αρχηγός τους,ο Παμίνος,έχει μεγάλα σχέδια,θέλει να επιβληθεί και έξω από το σχολείο,στη γειτονιά,στη συνοικία και σε ολόκληρη την πόλη.Όμως η άφιξη μιας νέας μαθήτριας,της Λούνα,θα γίνει η αρχή για ν' αλλάξουν όλα...

Μια ιστορία με έντονους χαρακτήρες όσο και πλοκή,που απεικονίζει γλαφυρά την καθημερινότητα των νέων,προβάλλοντας το θέμα της σχολικής βίας και τις κοινωνικές διαστάσεις του.


Συγγραφέας:Ελένη Πριοβόλου
Εκδόσεις:Καλέντης
Είδος βιβλίου:Λογοτεχνία για νέους
Σελίδες:158
Τιμή:9 


Συγκρούσεις,επιθέσεις,ταπείνωση,εκφοβισμός,παρενόχληση,βία:η πραγματικότητα της σχολικής ζωής μέσα από το σύγχρονο φαινόμενο του bullying.






Στο τσιμεντένιο δάσος-Λότη Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου


Σ' ένα αλλιώτικο δάσος,σ' ένα δάσος από τσιμεντένιους κορμούς,μια σύγχρονη δεκαεξάχρονη Κοκκινοσκουφίτσα συναντά έναν από τους πιο φριχτούς λύκους που γέννησε ο εικοστός αιώνας • ένα λύκο που ύπουλα προσπαθεί να την εξοντώσει όχι με τα δόντια του τα κοφτερά,μα με τη μύηση στον κόσμο των ναρκωτικών,τον κόσμο του λευκού θανάτου των νέων.Θα σωθεί η νεαρή ηρωίδα του σημερινού παραμυθιού;Υπάρχει ελπίδα στο σύγχρονο τσιμεντένιο δάσος;Υπάρχει κυνηγός-τιμωρός για τα ανθρωπόμορφα θηρία της εποχής μας,τους εμπόρους των ναρκωτικών;


Συγγραφέας:Λότη Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου
Εκδόσεις:Πατάκης
Είδος βιβλίου:Μυθιστόρημα για νέους
Σελίδες:147
Τιμή:7,50 








Ζήτω τα κορίτσια!-Σεβερίν Κλοσάρ,Σεσίλ Ιντριζιέ,Οντρέ Γκεσά

Οδηγός για όσες μπαίνουν στην εφηβεία!


Όχι ακόμα έφηβη,όχι πια παιδί,δεν είναι πάντα εύκολο να είσαι στο ενδιάμεσο!Δεν ξέρεις ακόμη πώς να ξεπεράσεις τις μικρές δυσκολίες που σε μπερδεύουν και τις μεγάλες που σε ανησυχούν;Ήρθε επιτέλους ο οδηγός που θα απαντήσει σε όλες σου τις ερωτήσεις.

Πώς να κάνεις φίλες;Τι να κάνεις για να μην είσαι τόσο ντροπαλή και να έχεις μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση;Τι ακριβώς συμβαίνει στην εφηβεία;Πώς να πεις σε ένα αγόρι ότι το αγαπάς;Ποια είναι τα μυστικά για να τα πηγαίνεις καλά με τα αδέρφια σου;Πώς να τα καταφέρνεις καλά στο σχολείο;Και πολλά άλλα...

Απαντήσεις και συμβουλές από ειδικούς,τεστ που θα σου επιτρέψουν να καταλάβεις που βρίσκεσαι και πολλά κόλπα από κορίτσια της ηλικίας σου για να τα έχεις καλά με τον εαυτό σου.Γιατί εμείς τα κορίτσια καταλαβαινόμαστε!


Συγγραφείς:Σεβερίν Κλοσάρ,Σεσίλ Ιντριζιέ,Οντρέ Γκεσά
Εκδόσεις:Πατάκης
Είδος βιβλίου:Οδηγός εφηβείας
Σελίδες:221
Τιμή:13,05 €



➢Τα οπισθόφυλλα των βιβλίων γράφουν αυτά που έγραψα κι εγώ,απλά συγκέντρωσα περισσότερες πληροφορίες.


Ελπίζω να σας άρεσαν οι προτάσεις μου!
Διάλεξα αυτά τα 3 βιβλία,γιατί πιστεύω πως αυτά είναι που ταιριάζουν περισσότερο στις έφηβες και είναι γεγονότα που συμβαίνουν στην καθημερινή μας ζωή.Δεν πρέπει να τα αγνοούμε!!
Πείτε μου στα σχόλια ποιο βιβλίο σας άρεσε και αν σκέφτεστε να αγοράσετε κάποιο ή προτείντε μου τα δικά σας.Θα ήθελα πολύ να μάθω.
Αν όχι,μπορείτε απλά να βαθμολογήσετε το άρθρο στις "ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ".
Επίσης,πείτε μου αν θέλετε να κάνω παρόμοια άρθρα στα οποία θα σας προτείνω βιβλία που αγοράζω και αν ναι,ίσως ονομάσω την στήλη "Βιβλία του μήνα".

Αυτά και θα τα πούμε σύντομα!! 


.











Σχόλια

  1. Δεν έχω διαβάσει κάποιο από τα παραπάνω, αλλά φαίνονται ενδιαφέροντα. Ευχαριστούμε για τις προτάσεις ;) Περιμένουμε και για άλλα παρόμοια άρθρα!!

    -άννα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ ωραίο άρθρο. Από όλα όσα ανέφερες αυτό που μου άρεσε περισσότερο ήταν το «Μαζί»! Φένεται πολύ ενδιαφέρον!

    ~Εύα~

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν το έχω διαβάσει ακόμα,αλλά κι εγώ πιστεύω πως είναι πολύ ενδιαφέρον.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Συμβουλές για το Γυμνάσιο!

Decoration Ideas for Summer!

Back to school:Outfits και μακιγιάζ για τον αγιασμό.