Συμβουλές επιβίωσης στις εξετάσεις.


Γεια σας!<3
Τι κάνετε;

Σε λίγο καιρό αρχίζουν οι εξετάσεις και εσείς που είστε Ά Γυμνασίου σίγουρα χρειάζεστε κάποιες συμβουλές για το διάβασμα και το άγχος.Οι μεγαλύτερες μάλλον έχουν λίγη εμπειρία,εφόσον πέρασαν από την πρώτη τάξη της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης(Γυμνάσιο-Λύκειο).



Τις προτάσεις που θα σας αναφέρω παρακάτω τις δοκίμασα πέρυσι και πραγματικά με βοήθησαν πολύ.
Ελπίζω και εσάς:)


*Το άρθρο αναφέρεται σε όλους τους μαθητές και όλες τις μαθήτριες που δίνουν εξετάσεις*



Καταπολεμήστε το άγχος

• Ο σημαντικότερος παράγοντας για να μπορέσετε να εφαρμόσετε όλα τα υπόλοιπα,είναι ο ύπνος.
Δεν πρέπει να τον στερηθείτε,ακόμα κι αν οι υποχρεώσεις σας είναι πολλές αυτή την περίοδο.Οι ανάγκες ύπνου σας εξαρτώνται από το πόσο έχετε συνηθίσει να κοιμάστε.Σε γενικές γραμμές καλό είναι να κοιμάστε τουλάχιστον 8 ώρες την ημέρα .


• Ακολουθήστε ένα πρόγραμμα μελέτης στα πλαίσια των δυνατοτήτων σας.Δηλαδή να μην είναι πολύ αυστηρό,αλλά  ούτε και χαλαρό.Για να το πετύχετε αυτό οργανώστε το χρόνο σας.



• Κάντε τακτικά διαλείμματα από το διάβασμα για να φάτε,να πιείτε νερό ή να ξαπλώσετε.Θα σας ξεκουράσουν σωματικά και διανοητικά,ώστε μετά να έχετε όσο πιο "καθαρό" μυαλό γίνεται.


• Επίσης,ακολουθήστε και ένα πρόγραμμα δραστηριοτήτων,το οποίο θα σας κάνει να ξεφύγετε από το άγχος της εξεταστικής.Για παράδειγμα μπορείτε να βγείτε μια βόλτα στο πάρκο της περιοχής σας μόνες σας ή με την παρέα σας,να δείτε τηλεόραση ή να ασχοληθείτε με κάποιο χόμπι της αρεσκείας σας.


• Η απαλή ή δυνατή μουσική και η γυμναστική θα σας βοηθήσουν εξίσου.

Να έχετε αισιοδοξία και θετική σκέψη πως θα τα καταφέρετε και πως τίποτα δε θα πάει στραβά.




Λίγο πριν αρχίσετε να απαντάτε

 Μόλις σας μοιράσουν οι καθηγητές τις κόλλες με τα θέματα, διαβάστε τα 2-3 φορές πριν δώσετε την απάντησή σας.Αυτό θα είναι η επιβεβαίωση ότι δε σας ξέφυγε κάτι και έτσι δε θα βρεθείτε να απαντάτε σε κάτι διαφορετικό από αυτό που ζητείται.


✓ Ξεκινήστε πρώτα από αυτά που ξέρετε.Δηλαδή,απαντήστε σ' αυτά που νομίζετε πως γνωρίζετε καλά και μετά σ' αυτά που δεν είστε σίγουρες,στα δύσκολα.Αυτό θα σας δώσει την ευκαιρία να συγκεντρώσετε αρκετές μονάδες.Αν όμως κάνετε το αντίθετο,θα χάσετε την ψυχραιμία και το χρόνο σας.


✓ Πρέπει οπωσδήποτε να ελέγξετε το γραπτό σας πριν το παραδώσετε τουλάχιστον 2-3 φορές.Θα σας βοηθήσει πολύ αν το ξαναδιαβάσετε σαν να το έχει γράψει άλλος,γιατί μόλις βγείτε από την αίθουσα θα είστε σίγουρες ότι γράψατε με τον καλύτερο τρόπο αυτά που ξέρατε.


✓ Τέλος,καλό είναι να γράφετε την απάντηση του θέματος πρώτα στο πρόχειρο και μετά στην κόλλα αναφοράς.Αυτό θα σας βοηθήσει στο να ξεχωρίσετε τα βασικά και αυτά που δεν σχετίζονται με το θέμα.Επίσης,είναι ένας εύκολος τρόπος για να μην ξεχάσετε την απάντησή σας.

Εγώ χρησιμοποιώ το πρόχειρο,ώστε να μην γεμίζω το γραπτό μου με μουντζούρες και να είναι ευανάγνωστο στους βαθμολογητές.






Αυτές ήταν οι συμβουλές μου.
Ελπίζω να σας βοήθησαν προς το καλύτερο.
 Είναι ευκαιρία να τις δοκιμάσετε σε λίγο καιρό στις εξετάσεις.
Καλή επιτυχία σε όλες(και όλους)!










Σχόλια

  1. Πάρα πολύ χρησιμες συμβουλες...και πραγματικα περσυ που εγγραφα πρωτη φορα δεν ηξερα τι μου γινεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ!!❤Δε πειράζει για πέρυσι..Σου εύχομαι λοιπόν καλή επιτυχία για φέτος;)

      Διαγραφή
  2. Πολύ καλές συμβουλές,!
    Θα μου χρησιμέψουν για του χρόνου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ!❤
      Ελπίζω να σε βοηθήσουν όσο βοήθησαν κι εμένα:D

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Συμβουλές για το Γυμνάσιο!

Decoration Ideas for Summer!

Back to school:Outfits και μακιγιάζ για τον αγιασμό.