Συμβουλές για το Γυμνάσιο!

Γεια σας!Τι κάνετε;
Σήμερα ήθελα να ανεβάσω ένα άρθρο με συμβουλές μου προς εσάς και τελικά κατέληξα στο θέμα "Γυμνάσιο".

Αρκετές αναγνώστριες του blog (αν όχι όλες),αρχίζουν φέτος το γυμνάσιο και επειδή ξέρω πως το να αλλάζεις σχολικό περιβάλλον φέρνει περισσότερο άγχος,αποφάσισα να βοηθήσω με κάποια tips που έκανα και το ξεπέρασα.

Θα σας μιλήσω για τις παρέες,τα μαθήματα στο σχολείο και το διάβασμα στο σπίτι,το φροντιστήριο,το άγχος,τα ρούχα και γενικώς την εξωτερική εμφάνιση,τους χαρακτήρες των άλλων παιδιών,το οικογενειακό περιβάλλον και τέλος οι σχέσεις και κάτι που θεωρώ ασήμαντο αλλά θεώρησα πως πρέπει να το συμπεριλάβω.


Ας ξεκινήσουμε λοιπόν!







Το πρώτο πράγμα για το οποίο θα σας μιλήσω είναι οι παρέες.
Έχεις πια τελειώσει το δημοτικό και αυτό σημαίνει πως η τάξη σου δεν θα πια είναι η ίδια.Οπότε,μάλλον η επαφή που θα έχεις με τους φίλους που σε συντρόφευαν όλα αυτά τα χρόνια θα λιγοστεύει όλο και περισσότερο.
Όπως κατάλαβες ώρα να βρεις καινούρια παρέα.



1ο tip ➝ Από την πρώτη κιόλας μέρα προσπάθησε να έρθεις κοντά με άλλα άτομα.Ακόμα και μεγαλύτερα.Μην ρωτήσεις απλά "Θέλεις να γίνουμε φίλοι;".Ο άλλος μπορεί να σου πει ναι,αλλά μετά από μέρες να χάσετε οποιαδήποτε επαφή για οποιονδήποτε λόγο.
(Σημείωση:Δοκιμασμένο ;)
Μάθε τα ενδιαφέροντά του,ανταλλάξτε τηλέφωνα,απόψεις για ταινίες κλπ.
Έτσι,θα έχεις περισσότερες ελπίδες να μείνετε φίλοι.

Επίσης,δοκίμασέ το και με τα αγόρια.Δεν είναι υποχρεωτικό να δημιουργείς φιλίες μόνο με κορίτσια.Ειδικά σε αυτή την ηλικία,τα αγόρια ωριμάζουν και δοκιμάζονται με τον εαυτό τους.



2ο tip ➝ Αν κρατήσεις επαφή με κάποιους από τους παλιούς συμμαθητές σου,όπως την κολλητή σου,μην μείνεις μόνο μαζί τους.Δηλαδή,ακόμα κι αν είστε στο ίδιο τμήμα,προσπάθησε να πλησιάσεις κι άλλους και να κάνεις φίλους ακόμα περισσότερους.Δε λέω να παρατήσεις αυτούς που έχεις ήδη,απλά να κοινωνικοποιηθείς λίγο περισσότερο.Σκέψου ότι μπορείς να τους γνωρίσεις και στους παλιούς και να κάνετε την τέλεια παρέα!



3ο tip  Αν από 'δω και πέρα έχεις κάνει κάποιους φίλους,αυτό το tip σε προειδοποιεί.
Τώρα πια,έχεις καταλάβει περισσότερα για τα άτομα που είναι μαζί σου.Τον χαρακτήρα τους,τα πιστεύω τους και τη γνώμη τους για εσένα.Ναι,το έχεις καταλάβει!Η συμπεριφορά τους απέναντί σου το αποδεικνύει.
Γι' αυτό αν θέλεις να αποφύγεις κάποιον απ' αυτούς,μην το κάνεις λέγοντάς τους ψέματα και γεμίζοντάς τους με ένα σωρό δικαιολογίες.Απομακρύνσου πολύ απλά.Έτσι,και δε θα μαλώσεις και θα τους "κόψεις" τη φόρα μια και καλή.
Επίσης,αν σου ζητήσουν εξηγήσεις (αν νοιάζονται θα το κάνουν),πες τους τι αισθάνεσαι στα ίσια,χωρίς να κρύβεσαι.Θα εκτιμήσεις τον εαυτό σου!








Όσον αφορά τα μαθήματα,σίγουρα δεν πιστεύεις πως θα είναι το ίδιο εύκολα όσο ήταν στο δημοτικό!
Προσθέτονται καινούρια,τα οποία ή θα τα λατρέψεις ή θα τα μισήσεις.Κάποια παραμένουν αλλά αλλάζει το επίπεδό τους,δηλαδή δυσκολεύουν.

Κάποιοι που ήδη έχουν τελειώσει την Ά γυμνασίου,λένε πως είναι εύκολη τάξη,ενώ άλλοι έχουν ακριβώς αντίθετη άποψη.
Εγώ ανήκω στην δεύτερη κατηγορία και θα σας εξηγήσω σε ένα επόμενο άρθρο γιατί!


Αυτό που εσείς πρέπει να κάνετε είναι να διαβάζετε.Όχι για να πάρετε καλούς βαθμούς,αλλά για εσάς.Ίσως θέλετε κι αυτό,ναι δε διαφωνώ,αλλά μην το κάνετε για να ευχαριστήσετε τους γονείς σας και σε καμία περίπτωση για να σας πάρουν κάτι που επιθυμείτε.
Αρκετοί από τους γονείς των συμμαθητών μου,υπόσχονται να τους αγοράσουν κάτι,όπως ένα καινούριο κινητό,αν στο τρίμηνο βγάλουν 19,κάτι ή 20.Το θεωρώ πολύ άσχημο και πιστεύω πως η πραγματική αξία σου φαίνεται από μόνη της και όχι από τους βαθμούς!

Υπενθυμίστε τους λοιπόν,πως δεν θέλετε να σας πάρουν τίποτα,ότι μπορείτε να διαβάσετε χωρίς χάρες και δώρα και πως αυτό που θέλετε θα μαζέψετε τα χρήματα και θα το αγοράσετε εσείς.








Θα συνεχίσω με το διάβασμα στο σπίτι.
Ένα πολύ σημαντικό κομμάτι στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

1ο tip ➝ Για να διαβάσεις,πρέπει να οργανωθείς.Και για να οργανωθείς,πρέπει να κάνεις ένα πρόγραμμα,στο οποίο θα γράφεις τι έχεις να κάνεις και για πότε.Σε βοηθάει να μην ξεχνιέσαι και αποκτάς έστω και για λίγες ώρες ελεύθερο χρόνο.


2ο tip ➝ Όταν δυσκολεύεσαι σε μία άσκηση,ας πούμε στα μαθηματικά,θυμάσαι πως την θεωρία έχει εξηγήσει ο καθηγητής την προηγούμενη χρονιά και έχεις συναντήσει παρόμοια,αλλά δεν την θυμάσαι,ψάξε να τη βρεις στα περσινά σχολικά βιβλία-τετράδια.
(Σημείωση:Γι' αυτό,ποτέ μην τα πετάς!)
Πραγματικά,με έχει σώσει άπειρες φορές και πιστεύω θα βοηθήσει το ίδιο και εσάς.




3ο tip  Έχεις άγχος ότι δεν θα προλάβεις να τα τελειώσεις όλα;Απλά χαλάρωσε!Με το να πιέζεις το μυαλό σου να κάνει μια άσκηση γρήγορα,δεν κερδίζεις τίποτα και ίσως την λύσεις λάθος.Δεν χρειάζεται να ανησυχείς.Μπορείς να κάνεις ένα μικρό διάλειμμα για να πιεις λίγο νερό και να ξαπλώσεις και μετά συνέχισε.Πραγματικά,θα ξεκαθαρίσει το μυαλό σου και θα έχεις περισσότερο όρεξη και λιγότερο άγχος.








Ας προχωρήσουμε στα φροντιστήρια.

Ξέρω ότι πολλοί από εσάς κάνετε και εξωσχολικά μαθήματα,είτε ξενόγλωσσα σε φροντιστήριο είτε ιδιαίτερα στο σπίτι,τα οποία υποτίθεται σας βελτιώνουν σε ένα μάθημα του σχολείου.

Επίσης,ξέρω ότι έχετε άγχος γιατί σκέφτεστε αν θα προλάβετε να διαβάσετε και για τα 2 ή 3,το σχολείο και το φροντιστήριο.


1ο tip ➝ Σε αυτή την περίπτωση,ισχύει πάλι η οργάνωση.
Αν στο πρόγραμμά σου συμπεριλαμβάνονται τα αγγλικά ή τα μαθηματικά ιδιαίτερα που κάνεις,καλύτερα να μην χαζολογήσεις καθόλου όπως τις ημέρες που τελειώνεις και σου μένει χρόνος.Πρώτα άρχισε το διάβασμα με τα μαθήματα του σχολείου και αφού τελειώσεις ξεκίνα με τα εξωσχολικά.Άλλωστε,το σχολείο αρχίζει νωρίτερα απ' ότι όλα τα υπόλοιπα.


2ο tip ➝ Αν κάνεις εξωσχολικά μαθήματα μόνο και μόνο επειδή το θέλουν οι γονείς σου,πάλι δεν κερδίζεις τίποτα.Μπορεί να τους το 'χεις εξηγήσει,αλλά εκείνοι σίγουρα μόνο το καλό σου θέλουν γι' αυτό αρνούνται να σε καταλάβουν.Απ' τη μεριά μου,καλό είναι να γνωρίζεις και κάτι παραπάνω από αυτά που σου διδάσκει το σχολείο,ειδικά σε αυτή την εποχή οικονομικής κρίσης που ζούμε,γιατί όπως έχει αποδειχθεί θα σου δώσει περισσότερες πιθανότητες να σε πάρουν στη δουλειά με την οποία θέλεις να ασχοληθείς στο μέλλον.Άλλωστε,ένα άτομο με πτυχία αξίζει πολλά περισσότερα (γνώμη μου).







Και τώρα ας ξεφύγουμε λίγο από το διάβασμα και ας συνεχίσουμε με την εμφάνιση.

Το γυμνάσιο ίσως σε αλλάξει.Ως προς την συμπεριφορά,τον χαρακτήρα και την εξωτερική σου εμφάνιση.Σε αυτό το σημείο θα ασχοληθούμε με το τελευταίο.

Όταν από το δημοτικό,που ντυνόσουν με φορέματα,σου άρεσαν τα πιο girly ντυσίματα και είχες ένα είδωλο,περνάς στο γυμνάσιο,αλλάζουν αρκετά.Ανακαλύπτεις το δικό σου style,αφήνεις τα φορέματα και ντύνεσαι ακόμα πιο απλά,υποστηρίζεις ακόμα περισσότερο τις απόψεις σου και δεν έχεις κανένα είδωλο γιατί πολύ απλά σου αρέσει έτσι όπως είσαι.
Άλλες φορές όμως,δεν είσαι καθόλου ευχαριστημένη με τον εαυτό σου,γιατί ενώ στο δημοτικό δεν σε ένοιαζαν τα κιλά σου,στο γυμνάσιο καταλήγεις να ενδιαφέρεσαι πιο πολύ από όλους.Αρχίζεις δίαιτα για να μπορέσεις να μοιάσεις στους άλλους. 


1ο tip ➝ ΜΗΝ προσπαθείς να μοιάσεις σε κανέναν!Να είσαι ο εαυτός σου και εξωτερικά αλλά και εσωτερικά.

2ο tip ➝ Αν οι άλλοι σε κοροϊδεύουν για αυτό που είσαι,αλλά εσύ αισθάνεσαι καλά με εσένα,τότε μη σε νοιάζει ΤΙ-ΠΟ-ΤΑ!
Από μικρή ακόμα,έχεις μάθει πως όποιος κοροϊδεύει (άλλον/ους),κοροϊδεύει τον εαυτό του.Οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχείς.

3ο tip ➝ Να ντύνεσαι με ρούχα που σου αρέσουν και έχεις!
Άλλωστε για να τα έχεις,πάει να πει πως τα αγόρασες επειδή σου άρεσαν και για να τα φοράς.
Μην ακολουθείς το style των άλλων γιατί όσους βλέπεις κανένας δεν μοιάζει με εσένα.Το να είσαι διαφορετικός σημαίνει πως είσαι μοναδικός και ξεχωρίζεις!








Οι χαρακτήρες στο γυμνάσιο.
Οι περισσότεροι αλλάζουν,είτε προς το καλύτερο είτε προς το χειρότερο.

1ο tip ➝ Μην στενοχωριέσαι για κάτι άσχημο που σου είπαν.Σε αυτή την ηλικία,μην ξεχνάς πως περνάς ένα σημαντικό στάδιο της ζωής σου-την εφηβεία,ο καθένας έχει τα δικά του και ίσως ξεσπάσει σε εσένα.Δεν χρειάζεται να δώσεις σημασία σε κάτι τέτοιο,γιατί μάλλον το είπε πάνω στα νεύρα του και δεν το εννοούσε.Αφού το καταλάβει,θα γύρισει και θα σου ζητήσει συγγνώμη.






Η οικογένεια είναι επίσης ένα από τα σημαντικότερα θέματα.
Λόγω πολλών μαθημάτων και άγχους,ίσως έρθετε κάποια στιγμή σε σύγκρουση.Γι' αυτό καλό είναι να γνωρίζετε κάποια σχετικά πράγματα.

1ο tip ➝ Μην πηγαίνεις κόντρα στους γονείς σου!Αν έχεις κάποια διαφωνία,εκείνοι θα υποστηρίξουν την γνώμη τους,αλλά εσύ δε συμφωνείς μ' αυτή.Δε λέω να μην υποστηρίξεις κι εσύ τη δική σου,αλλά ως ένα σημείο.Για να μην καταλήξετε να μαλώνετε.



2ο tip ➝ Ίσως οι γονείς σου σε πιέζουνε να διαβάσεις,αλλά εσύ θέλεις πρώτα να τελειώσεις αυτό που κάνεις στο κινητό σου.Τότε σου το παίρνουνε και σου λένε πως θα σου το δώσουνε μόλις τελειώσεις.Μην αρχίσεις να τους παρακαλάς!Θα χάσεις χρόνο και στο τέλος μάλλον δεν θα το πάρεις πίσω!Και αυτό ισχύει όχι μόνο στο θέμα "κινητό",αλλά και σε άλλα.







Σχέσεις και famous!

Όταν πας γυμνάσιο,βλέπεις τους άλλους που είτε έχουν σχέση είτε είναι δημοφιλής σε όλο το σχολείο.

1ο tip ➝ Κάνε σχέση όταν είσαι έτοιμη!Όχι επειδή βλέπεις τους άλλους και αισθάνεσαι πως πρέπει να κάνεις κι εσύ κάτι.Οι σχέσεις σε αυτή την ηλικία (κατά τη γνώμη μου πάντα) είναι βλακείες και μόνο!Είσαι ακόμη αρκετά μικρή για κάτι τέτοιο και πραγματικά δε θες να χωρίσεις και να μην ξέρεις πώς να επανέλθεις στα παλιά καθημερινά.


2ο tip ➝ Αν θέλεις να κάνεις σχέση,αλλά ξέρεις πως οι γονείς σου δεν είναι θετικοί σε κάτι τέτοιο,μην τους πεις ψέματα!
Πραγματικά,θα μπλέξεις πολύ άσχημα!Καλύτερα να τους πεις την αλήθεια και να ξέρουν τι σου συμβαίνει.Ίσως μετά από λίγο καιρό το συνηθίσουν και δε σε ξαναενοχλήσουν.




Όσον αφορά το "famous":

1ο tip ➝ Είμαι εντελώς κατά αυτού!Πραγματικά,αν είσαι δημοφιλής δεν κερδίζεις κάτι παραπάνω απ' ότι οι άλλοι.Μπορεί να φαίνεται πως σε συμπαθεί ολόκληρο το σχολείο,αλλά μάλλον από πίσω σου δεν λένε και τα καλύτερα!Και σε καμία περίπτωση μην σκέφτεσαι ότι σε ζηλεύουν!Δε λέω,μπορεί κάποιοι,αλλά όπως είπα δεν κερδίζεις κάτι.Οπότε απλά ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ!



2ο tip ➝ Τώρα αν παρόλ' αυτά που ανέφερα δεν αλλάζεις γνώμη,τότε αυτά που θα πω ίσως σε βοηθήσουν να γίνεις "famous".
Πρώτα απ' όλα,δημοφιλής σημαίνει κοινωνικό άτομο.Άρα πρέπει να είσαι.Δεύτερον,να μην νοιάζεσαι για τη γνώμη των άλλων.Κάποιοι μπορεί να μη σε συμπαθούν και να σου πουν λόγια που θα σε πληγώσουν.Πλησίαζε κάθε μέρα και από μία παρέα και προσπάθησε να τους δείξεις τον καλό σου εαυτό.Έτσι θα σε συμπαθήσουν και θα έχεις ήδη κάνει την αρχή!









Λοιπόν,εδώ τελείωσα!!Ξέρω,έγραψα πάρα πολλά και αν καθίσατε και τα διαβάσατε σας ευχαριστώ πάρα πάρα πολύ!!Ελπίζω τουλάχιστον να άξιζε ο κόπος που έκανα όλες αυτές τις ώρες και να σας άρεσαν!
Πείτε μου στα σχόλια με τι συμφωνείτε και με τι όχι,όπως επίσης και την άποψή σας.
Σύντομα έρχονται νέα posts με #AfterSchoolGoesBackToSchool και είμαι σίγουρη πως ένα από αυτά θα το λατρέψετε!
Τα λέμεε!!


Σχόλια

  1. Απλά φανταστικό! Συμφωνώ απόλυτα με τις απόψεις σου ιδιαίτερα όσον αφορά στα μαθήματα, την εμφάνιση, τις σχέσεις και τους famous! Αυτό που θα ήθελα να προσθέσω είναι πως πολλοί από τους λεγόμενους "δημοφιλείς" είναι στην πραγματικότητα τελείως fake και το μόνο που επιδιώκουν είναι να τα έχουν καλά με όλους (ενώ πίσω από την πλάτη τους λένε ό,τι χειρότερο) μόνο και μόνο για να τους θεωρούν οι άλλοι δημοφιλείς! Όπως και να έχει πάντως εσύ έκανες καταπληκτική δουλειά: τα ανέπτυξες όλα αναλυτικά (μπράβο για το κουράγιο σου), πολύ ξεκάθαρα και πολύ σωστά τα έθεσες όλα- σίγουρα βοήθησες πολλές κοπέλες! Μακάρι να είχα και εγώ κάποιον να μου τα πει όλα αυτά πριν ξεκινήσω το Γυμνάσιο όμως δεν πειράζει κάποιες συμβουλές είναι ακόμη και για τις άλλες τάξεις πολύ βοηθητικές!
    Και πάλι χίλια μπράβο σου. #PostGoals
    Φιλάκια πολλά♡

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ξέρεις πόσο χαίρομαι!!Πραγματικά,εκτιμώ πολύ όλα τα σχόλια που μου αφήνεις γιατί αισθάνομαι πως κάποιος με στηρίζει στην πραγματικότητα!
      Μου αρέσει που οι απόψεις μας συμπίπτουν (αν όχι πάντα,τις περισσότερες φορές) και έχεις απόλυτο δίκιο για τους famous!Έπρεπε μάλλον να το συμπεριλάβω κι αυτό,αλλά το ξέχασα τελείως!Στο σχολείο μου κυκλοφορούν κάτι τέτοιοι.Anyway,σε ΥΠΕΡευχαριστώ για τα τόσο καλά σου λόγια και θέλω να σου πω πως ούτε εγώ τα ήξερα πριν ξεκινήσω το γυμνάσιο!Μου είχαν μιλήσει για τα βασικότερα και γνώριζα περίπου τι θα συναντήσω.Βέβαια κάποια δεν συνέβησαν ποτέ,χάρηκα και λυπήθηκα.Τώρα πια όμως τα έχω ξεπεράσει.Γι' αυτό δεν χρειάζεται να ανησυχείς.
      Πολλά φιλάκια!!♥♥

      Διαγραφή
  2. Πολύ ενημερωτικό και χρήσιμο για πολλά παιδιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χαιρομαι που οι αποψεις μας μοιαζουν τοσο!! Στο κομματι σχεσεις και famous συμφωνω απολυτα μαζι σου!! Ειναι πολυ χρησιμο και πιστευω θα βοηθησει αρκετα παιδια που θα πανε γυμνασιο!! Συνεχισε ετσι!!
    Φιλακια :* <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ παάρα πολύ!! :) Κι εμένα μου αρέσει που ξέρω ανθρώπους (έστω και μέσω διαδικτύου) που συμφωνούν με την άποψή μου!Αισθάνομαι ότι κάποιος σκέφτεται όπως εγώ!
      Και πάλι ευχαριστώ!!^^
      Φιλάκια!!<3

      Διαγραφή
  4. Πολύ χρήσιμο για τα παιδιά που ξεκινούν το γυμνάσιο... Μ' άρεσε αυτό που είπες: "Το να είσαι διαφορετικός σημαίνει πως είσαι μοναδικός και ξεχωρίζεις!".... Συμφωνώ απόλυτα! Φιλάκια πολλά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ σ' ευχαριστώ τόσο πολύ!!!:* Χαίρομαι που σου άρεσε!Και πραγματικά,αυτό που είπα το πιστεύω!Φιλάκιαα!!!<3

      Διαγραφή
  5. Γεια ,εγω θα πάω σε λίγες μέρες 1η γυμνασίου οπότε μπορώ να πω ότι με βοήθισες πολύ.Έχω βέβαια ακόμα αρκετό ανχός γιατί η μόνη φίλη που έχω θα είναι 100%σε άλλο τμήμα και δεν είμαι ιδιαίτερα κινονική αλλά ,θα τη βγάλω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου!Χαίρομαι πολύ που σε βοήθησα!!
      Μην ανησυχείς και πάνω απ' όλα ΜΗΝ έχεις καθόλου άγχος!
      Το γυμνάσιο είναι πολύ ωραίο!Είμαι σίγουρη πως θα σου αρέσει!
      Όσο για τη φίλη σου,δεν χρειάζεται να αγχώνεσαι.Θα βρεις ακόμη περισσότερες,γιατί οι φιλίες που έχουμε από το δημοτικό δεν κρατάνε τις πιο πολλές φορές και στο γυμνάσιο.Φυσικά όπως είπα και στο άρθρο,τίποτα δεν είναι σίγουρο.
      Οπότε προσπάθησε να είσαι όσο πιο κοινωνική γίνεται.Αυτή είναι η αρχή για νέες φιλίες!
      Καλή σχολική χρονιά σου εύχομαι και να τα πας καλά!! <3

      Διαγραφή
  6. Φετος αρχιζω το γυμνασιο και ψαχνω ολα αυτα τα ποστς και τα βιντεακια για συμβουλες και τετοια απο τον Ιουλιο!Εχω να πω οτι αυτο ηταν το πιο βοηθητικο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α σ' ευχαριστώ πάρα πολύ!! <3
      Χαχα!Μην αγχώνεσαι!Όλα θα πάνε μια χαρά!!
      Καλή σχολική χρονιά να 'χεις!

      Διαγραφή
  7. Μπραβω Βασια πολύ χρήσιμες η συμβουλές σου θα με βοηθήσουν παρα πολύ για τώρα που θα πάω στο γυμνάσιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Παρα πολυ ωραιο μπραβο!! Ειναι η πρωτη φορα που διαβαζω το blog σου και πραγματικα με βοηθησε πολυ!! ��������

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τώρα είδα το σχόλιό σου! Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τα καλά σου λόγια!!Χαίρομαι που σε βοήθησε! Σύντομα έρχονται κι άλλα παρόμοια άρθρα:) Φιλιά<3

      Διαγραφή
  9. Πολύ ωραίο άρθρο και χρήσιμο στα κορίτσια που θα ξεκινήσουν το Γυμνάσιο!!!!!! Οι συμβουλές σου είναι πάρα πολύ χρήσιμες. ΜΠΡΆΒΟ ΣΟΥ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να 'σαι καλά!! Ευχαριστώ πάρα πολύ για τα τόσο υπέροχα λόγια!! <3

      Διαγραφή
  10. Τέλειο άρθρο...Σε ευχαριστώ παρά πολύ ειλικρινά είναι πολύ χρήσιμες οι συμβουλές σου!!!Είμαι και εγώ παιδί της α' Γυμνασίου...Συγχαρητήρια!!!������������

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τα καλά σου λόγια!!! Το συγκεκριμένο άρθρο βοήθησε πάρα πολλούς και χαίρομαι γι'αυτό:) Καλή σχολική χρονιά<3

      Διαγραφή
  11. Το άρθρο αυτό αγαπητή μου βάσιa βοήθησε και έμενα και σε ευχαριστώ πολύ. ..εισαι άπλα υπέροχη! Καλή χρονιά να έχουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τα καλά σου λόγια!!Ελπίζω να είσαι καλά<3

      Διαγραφή
  12. το αρθρο σου ειναι απλα τελειο... το ειχε διαβασει μια φιλη μ πριν απο εμενα και μου το ειχε διξει.Απο την αρχη της χρονιας ακολουθω τις συμβουλες σου και ειμαι πραγματικα παρα πολυ καλα ,εχω ακομα τις φιλες που ειχα στο Δημοτικο ομως γνωρισα παρα πολλες ακομα φιλες ...αν μπορουσες να κανεις και ενα βιντεο για τις εξετασεις μια που φτανει κι ο καιρο θα με εκανες παρα πολυ χαρουμενη <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι πάρα πολύ που διαβάζω το σχόλιό σου!!<3
      Αν εννοείς να γράψω ένα άρθρο για τις εξετάσεις,πολύ ευχαρίστως!Θα το έχω στον νου μου.Παρ' όλα αυτά,είχα ανεβάσει και παλαιότερα σχετικό άρθρο με κάποιες συμβουλές μου για την περίοδο των εξετάσεων.Αν θέλεις μπορείς να το τσεκάρεις:)

      Διαγραφή
  13. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. πραγματικά σε ευχαριστώ πάρα πολύ για αυτό που έγραψες γιατί και εγώ είμαι Α' γυμνασίου και δεν αισθάνομαι και πολύ όμορφα!!!
    να συνεχίσεις να βοηθάς ανθρώπους που σε χρειάζονται μέσα από τα άρθρα σου!!!
    είσαι πολύ σπάνιος άνθρωπος και αυτό το κατάλαβα από ένα σου άρθρο, φαντάσου άμα σε ήξερα
    ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΣΥΜΦΩΝΏ ΑΠΌΛΥΤΑ ΜΕ ΑΥΤΆ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕΣ. ΤΟ ΜΌΝΟ ΠΟΥ ΈΧΩ ΝΑ ΠΡΟΣΘΈΣΩ ΕΊΝΑΙ ΌΤΙ ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΆ ΤΟ ΝΑ ΕΚΔΙΛΩΝΕΙΣ ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΉΜΑΤΑ ΣΟΥ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΤΑΛΉΓΟΥΝ ΣΕ ΚΛΆΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΣ. ΓΙΑ ΑΥΤΌ ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΛΎΤΕΡΑ ΝΑ ΓΊΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΡΊΤΗ ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΆ... ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ ΠΟΛΎ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΣΟΥ ❤️

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Το θεμα αυτο με βοηθησε παρα πολυ γιατι φετος παω γυμνασιο και ειχα λιγο αγχος και με τις συμβουλες σου ηρεμησα και τις διαβαζω καθημερινα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Είμαι έκτη και τώρα θα πάω πρώτη γυμνάσιου και πιστεύω πως με βοήθησε πάρα πολύ να καταλάβω κάποια πράγματα ευχαριστώ παρααα πολυυυ:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Με βοήθησες παρά πολύ!σε λίγο καιρό θα πάω γυμνάσιο και έχω αρχίσει να αγχώνομαι για το αν θα με συμπαθήσουν αλλά κορίτσια και για το αν θα κάνω σχέσεις.Επισης αυτό το πράγμα που αγχώνομαι περισσότερο είναι για το αν θα είμαι καλή μαθήτρια.Οι συμβουλές σου με βοήθησαν πάρα πολύ και πιστεύω ότι θα κάνω μια τέλεια αρχή στο γυμνάσιο.Ευχαριστω!🥰

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να πω εμένα που δεν με συμπαθούν και πολλά άτομα τι να πω. Α! Και επίσης πιστεύω ότι οι φίλες που έχω δεν με πολισιμπαθούν και δεν ξέρω τι να κάνω πως να απομακρινθώ από τις φίλες μου.

      Διαγραφή
    2. Γειά σου ! Θα σου πω εγώ! Απλά πες τι νιώθεις και μην της αφήνεις να σε χρησιμοποιούν!!! Καλή χρονιά!

      Διαγραφή
  19. Με βοήθησες κάπως αλλά έχω ένα θέμα που θέλω να με βοηθήσεις το πώς να απομακρυνθώ από τις φίλες μου που νομίζω ότι δεν με συμπαθούν. Τι να κάνω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Συμφωνώ με τα πράγματα που έγραψες στο άρθρο. Γενικά σε κάθε σχολείο είναι διαφορετικά τα πράγματα με τις φιλίες και τις σχέσεις, αναλόγως με τους χαρακτήρες των παιδιών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Τέλειο με βοήθησες Παρά πολύ πριν το διαβάσω είχα ανχος και τώρα του τα διάβασα μου έφυγε ένα βάρος έχω λίγο ανχος ακόμα αλλά λίγο πριν είχα πάρα πολύ μπορείς το επόμενο tip να είναι τι να βάζεις στο γυμνάσιο και άμα βαφεσε
    Κάποιοι λένε ότι δεν αφήνουν να φοράνε σορτς και ότι την πρώτη η την. δεύτερη μέρα σου βάζουν τεστ αγγλικών για να δουν πως τα πας είναι αλήθεια ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ειχα ανγχος ειμαι το κοριτσι με τα παραπανω κιλα .Λιγο πριν το γυμνασιο και σκευτομαι ολα αυτα που ειπες με βοηθησες και με καλυψες σε ολα τα θεματα που μπορει να αντιμετωπισω.

    Ευχαριστω πολυ .


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα κιλά δεν είναι τίποτα! Εαν δεν σε συμπαθούν για αυτό το θέμα τοτε μην τους αφήνεις να σε πληγώνουν!

      Διαγραφή
  23. Τελεια, πραγματικά σε ευχαριστώ πολύ γιατί θα πάω γυμνασιο και θα ήθελα μερικές συμβουλές. Τα έλεγες όλα τόσο ωραία και αναλυτικά που σε συμπάθησα πολύ. Μου έμαθες πράγματα που δεν ήξερα και άμα δεν τα διάβαζα μπορεί να πήγαινε κάτι στραβά στι γυμνάσιο. Και παλιό σε ευχαριστώ πολύ!!!❤️❤️

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Decoration Ideas for Summer!

Back to school:Outfits και μακιγιάζ για τον αγιασμό.