Book Reviews! // Προτάσεις Βιβλίων 📚

Τώρα που είναι καλοκαίρι δεν ξέρω για εσάς αλλά εγώ καμιά φορά διαβάζω βιβλία.Τέλη Ιουνίου και αρχές Ιουλίου τελείωσα τρία βιβλία για τα οποία θα σας μιλήσω σήμερα.









Το πρώτο είναι "Η ΛΙΣΤΑ" της Siobhan Vivian.Ένα επίκαιρο βιβλίο με καθημερινά θέματα τα οποία συμβαίνουν και εδώ στην Ελλάδα.







Οπισθόφυλλο:
Κάθε χρόνο με την έναρξη της σχολικής χρονιάς,η λίστα βρίσκεται κολλημένη στα πιο ευδιάκριτα σημεία του σχολείου: σε πίνακες ανακοινώσεων,θρανία,τοίχους,μέχρι και στις τουαλέτες,αποκαλύπτοντας το πιο όμορφο και το πιο άσχημο κορίτσι κάθε τάξης του λυκείου!
Κανείς δεν ξέρει ποιος την ετοιμάζει,αλλά όλοι γνωρίζουν ότι όποια μπει στη λίστα,είτε είναι όμορφη είτε άσχημη,δε θα μείνει ποτέ πια ίδια.
Τα κορίτσια που συμπεριλαμβάνονται στη λίστα δοκιμάζουν τα όριά τους προσπαθώντας να ανακαλύψουν την ταυτότητά τους,να αντιμετωπίσουν ζητήματα αυτοεκτίμησης,αλλά και να διαχειριστούν την κριτική των συνομηλίκων τους.
Εσύ θα άντεχες να ήσουν μέσα;





Προσωπική άποψή μου: Μου άρεσε αρκετά αν και περίμενα κάτι διαφορετικό.Το τέλος με απογοήτευσε πολύ,αφού πιστεύω πως η συγγραφέας θα μπορούσε να το συνεχίσει.Σε κάθε κεφάλαιο έγραφε για το τι συνέβαινε σε κάθε μία από τις κοπέλες της λίστας,άσχημες και όμορφες,καθώς οι μέρες περνούσαν.Ο χορός της χρονιάς ήταν που ανησυχούσε πολλά κορίτσια του λυκείου που είχαν αμφιβολίες για το σώμα τους και γενικώς για την εξωτερική εμφάνισή τους.Κάτι που συνηθίζεται σε πολλές χώρες απ' ότι κατάλαβα.


Το προτείνεις; : Ναι,το προτείνω.Είναι ένα ξεκάθαρο βιβλίο,με κατανοητά λόγια και εκφράσεις,που κάθε έφηβη πρέπει να διαβάσει.Όντως θίγει θέματα όπως οι κλίκες,η φιλία,τα αγόρια και φυσικά την ομορφιά που είναι υποκειμενική και ο κάθε άνθρωπος την αντιλαμβάνεται διαφορετικά.


Βαθμός: 8/10


>Εκδόσεις Παπαδόπουλος<





Το δευτέρο βιβλίο είναι "Ο δρόμος της επιστροφής" της Αγγελικής Μ. Κονταξοπούλου,μια προσφορά στην εφημερίδα •Πρώτο Θέμα•,οπότε σκέφτηκα πως θα ήταν μια καλή ευκαιρία 
να το διαβάσω.Και πραγματικά δεν το μετάνιωσα.






Οπισθόφυλλο:
Η Μαρτίνα Σταματέλου,γεννημένη και μεγαλωμένη στην Αμερική,φτάνει στο Δράκανο της Ικαρίας προκειμένου να αναζητήσει το θαμμένο θησαυρό του προγόνου της,Ανδρόνικου Σταματέλου,τρανού καραβοκύρη και γενναίου εξολοθρευτή των πειρατών της Μεσογείου το 18ο αιώνα.Η γνωριμία της με τον Αγγελή οδηγεί την αναζήτησή της σε άλλους δρόμους.Και τότε καταλαβαίνει πως ο αληθινός θησαυρός δεν είναι τα χρυσά νομίσματα που κρύβονται στα πολυκαιρισμένα σεντούκια,αλλά το ατόφιο χρυσάφι της αγάπης,που ο καθένας κρύβει στην ψυχή του.



Προσωπική άποψή μου: Είναι υπέροχο βιβλίο με βαθιά νοήματα και με πολύ καλή ταξινόμηση των γεγονότων.Δεν με μπέρδεψε καθόλου(εξαίρεση κάποιων συγγενών που είχε) και σε αντίθεση με το παραπάνω βιβλίο ικανοποιήθηκα πλήρως με το τέλος.Ένα απρόοπτο τέλος που δεν θα περίμενε κανείς πως θα συμβεί.Τα γεγονότα ξεκινάνε από προηγούμενους αιώνες,τότε που υπήρχαν οι πειρατές και τελειώνουν την σημερινή εποχή,το 2010.


Το προτείνεις; : Σίγουρα το προτείνω,αν και δεν είμαι σίγουρη για το πού μπορείτε να το βρείτε αφού όπως σας ανέφερα ήταν προσφορά της εφημερίδας.Πρώτα απ' όλα σε ταξιδεύει πάρα πολύ πίσω δείχνοντας τον τρόπο ζωής αυτών των ανθρώπων.Επίσης περιλαμβάνονται και ιστορικά γεγονότα που στην πραγματικότητα συνέβησαν.Οι εξελίξεις γίνονται όλο και καλύτερες και κάποια σημεία είναι τόσο συγκινητικά που δεν σε συγκρατούν να μην κλάψεις.Το δεύτερο μέρος του βιβλίου μιλάει για μια κοπέλα,την Μαρτίνα,πρόγονος όλων εκείνων που έζησαν τότε.Τέλος τα κεφάλαια δεν είναι τεράστια,οπότε δεν κουράζεσαι εύκολα.


Βαθμός: 10/10


>Εκδόσεις Λιβάνη<




Το τρίτο και τελευταίο βιβλίο είναι "Λίγο πριν από τα 18" της Μαρίας Κοκκίνου.Μου το έκανε δώρο η κολλητή μου στα φετινά γενέθλιά μου και ξεκινώντας το κατάλαβα πως μοιάζω πολύ με αυτή την κοπέλα.Την Δάφνη.





Οπισθόφυλλο:
Δάφνη και Αγγελική.
Η καλή μαθήτρια και η επαναστάτρια.
Γνωρίζονται και γίνονται αχώριστες φίλες.Τόσο διαφορετικές,αλλά κατά βάθος ίδιες...Με τσαμπουκά και ευαισθησία,διάβασμα και κοπάνες,κόντρες με τους καθηγητές και τους γονείς,πρώτα καρδιοχτύπια και κρυφά ραντεβού,περνούν μαζί την εφηβεία.
-Μην ανησυχείς.Έχεις τα εικοσάρια σου και τα δεκαεννάρια σου.
Δάφνη: -Και τα κιλάκια μου έχω,ούτε γι'αυτό να ανησυχώ;Αλλά βέβαια,για τους γονείς οι βαθμοί είναι το παν.Από την Πάτρα στην Αθήνα,αυτή η μετακόμιση μου έχει στοιχίσει αρκετά.Κάτι το καινούριο σχολείο,κάτι οι γονείς μου που όλο τσακώνονται,κάτι ο μικρότερος αδερφός μου,ήρθε κι έδεσε το γλυκό!Και σαν να μη μου έφταναν όλα αυτά,είμαι υποχρεωμένη να γνωρίσω κι αυτή την Αγγελική..

-Όχι σαν εσένα,που βγάζεις δεκατέσσερα και ας κάνεις ιδιαίτερα σε όλα τα μαθήματα..
Αγγελική: Δε με παρατάνε ήσυχη!15 και 2,τόσο βγάζω.Γούστο μου και καπέλο μου.Έχω ελεύθερο χρόνο να ζωγραφίζω και να βλέπω τους φίλους μου.Τους φίλους βέβαια που επιλέγω εγώ και όχι αυτούς που μου "προξενεύουν" οι δικοί μου.Όπως αυτήν την Δάφνη,που θα κουβαληθεί τώρα με τη μάνα της..



Προσωπική άποψή μου:
Ένα βιβλίο που πιστεύω πως ταιριάζει σε πολλά έφηβα κορίτσια.Γεγονότα που αποδεικνύουν πως οι καλοί μαθητές δεν ασχολούνται μόνο με τα μαθήματα και τους βαθμούς,αλλά έχουν ζωή και έξω από το σχολείο.Η Δάφνη μετακομίζει λόγω της δουλειάς του μπαμπά της και στην αρχή δεν της αρέσει καθόλου.Γνωρίζοντας όμως την Αγγελική συνειδητοποιεί πως η πραγματική φιλία βρίσκεται σε αυτή,κάτι το οποίο πιστεύει με τον καιρό και η Αγγελική.Κορίτσι με όχι και τόσο υψηλούς βαθμούς,καταλήγει σε διάνοια.


Το προτείνεις; : Ακόμη ένα βιβλίο που σας προτείνω να διαβάσετε.Θέματα που απασχολούν πολλές από εμάς..Το σώμα μας,τα αγόρια,οι παρέες,η οικογένειά μας.Το τέλος μου άρεσε πάρα πολύ!Τελειώνει όταν τα κορίτσια κλείνουν τα 18 και γίνονται πια ενήλικες,σπουδάζοντας η καθεμιά αυτό που επέλεξε.


Βαθμός: 10/10


>Εκδόσεις Κέδρος<


Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να σχολιάσω γιατί εγώ πιστεύω πως μοιάζω με την Δάφνη.Εδώ και χρόνια,από το δημοτικό δηλαδή,έχω επισκεφθεί πολλά μέρη της Ελλάδας,σε κάποια έχω μείνει κιόλας.Πήγαινα σχολείο εκεί,έκανα πολλές παρέες,γνώρισα πολλές προσωπικότητες και σύγκρινα το μέρος της Θεσσαλονίκης όπου μένω με τα υπόλοιπα σχολεία.Έτσι κατάλαβα πως είναι καλό να μην μένεις στάσιμος σε γεγονότα,καταστάσεις ακόμα και άτομα.Με κάποιους μιλάω ακόμα,κάποιοι με ξέχασαν,άλλοι όχι.Πάντα όμως θυμάμαι αυτούς που μου κράτησαν συντροφιά τους μήνες που ζούσα κοντά τους.Επίσης,έζησα μια παρόμοια εμπειρία με αυτή της Δάφνης με το αγόρι που παρουσιάζεται στο βιβλίο.Αλλά όλα αυτά θα τα καταλάβετε αν το διαβάσετε.





Αυτά λοιπόν ήταν τα βιβλία και ένας μικρός επίλογος από εμένα.Πείτε μου στα σχόλια ποιο από αυτά σας κίνησε περισσότερο το ενδιαφέρον και αν θα το αγοράζατε.Ευχαριστώ που διαβάσατε μέχρι εδώ και θα τα πούμε ξανά σε ένα από τα επόμενα άρθρα<3

Σχόλια

  1. Πολύ ωραία όλα τα reviews! Το τελευταίο βιβλίο θα ήθελα πολύ να το διαβάσω καθώς από τα λίγα και μόνο λόγια για αυτό έχω εντοπίσει και εγώ κοινά με την Δάφνη!
    Η αλήθεια είναι πως και εγώ το καλοκαίρι έχω πέσει με τα μούτρα στα βιβλία (τώρα διαβάζω το 7ο)!!
    Σκέφτομαι και εγώ να γράψω μερικά reviews αλλά δεν ξέρω αν θα σας ενδιέφεραν..Πάντως τα δικά σου reviews ήταν υπέροχα!
    Φιλάκια πολλά<3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι πολύ που σου άρεσαν! Αν τελικά αποφασίσεις να το αγοράσεις και να το διαβάσεις,θα ήθελα πολύ να μάθω πώς σου φάνηκε:)
      Το 7ο;; :οΤέλεια!!
      Εμένα θα μου άρεσε πολύ να δω τα reviews των βιβλίων που διάβασες.
      Και πάλι ευχαριστώ<3
      Πολλά φιλάκια:*

      Διαγραφή
  2. Πολύ ωραίο άρθρο! Μου θύμισε τη σειρά με προτάσεις βιβλίων της Μάρας. Την λίστα την είχα ξεκινησει να τη διαβάζω αλλά το παράτησα γιατί το βρήκα βαρετό:( γενικώς δεν πολύδιαβάζω αν και θα έπρεπε!! τα λέμε.!Μαρία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Μαρία!!<3 Αλήθεια;;Δεν το περίμενα..
      Η αλήθεια είναι πως είναι λιγάκι βαρετό,παρόλ' αυτά ωραίο!
      Ίσως αν βρεις το είδος των βιβλίων που σου αρέσει να ξεκινήσεις να διαβάζεις περισσότερο.Πολλά φιλάκια

      Διαγραφή
  3. χαίρομαι πολύ που έγραψες αυτό το άρθρο γιατι σε λίγες μέρες πάω διακοπές και ήθελα να πάρω αρκετά βιβλία μαζί όμως δεν είχα χρόνο να ψάξω! Και τα 3 φαίνονται να έχουν πολύ ενδιαφέρον όμως νομίζω το Λιγο πριν απο τα 18 μου άρεσε περισσότερο γιατι είναι και πιο κοντινό στην ηλικία μας οπότε λέω να το αγοράσω :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πόσο πολύ χαίρομαι που σε βοήθησα!!
      Το 3ο μου άρεσε και μένα!Σίγουρα να το προτιμήσεις! Καλά να περάσεις στις διακοπές σου<3 Φιλάκια

      Διαγραφή
  4. Έχω βρει το βιβλίο "Η Λίστα" στο wattpad και την διαβάζω από εκεί. Μέχρι τώρα μου φαίνεται ωραίο βιβλίο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είπα πως δεν είναι ωραίο!Απλά δεν ήταν όπως το περίμενα.
      Δεν ήξερα πως μπορείς να διαβάσεις τη Λίστα από το wattpad!

      Διαγραφή
  5. Γεια σου Βάσια! Από τα βιβλία που ανέφερες έχω τη Λίστα. Το ξεκίνησα πριν λίγο καιρό αλλά δεν με εντυπωσίασε και πολύ. Ίσως έκανα λάθος που το άφησα στη μέση αλλά νομίζω πως είχα πιο ενδιαφέροντα βιβλία για να διαβάσω. Πολύ όμορφο το άρθρο σου. Λατρεύω τα book reviews. Ελπίζω να δω κι άλλα από εσένα.

    Η Άγνωστη Χ αποσυνδέεται
    xxx
    My blog: e-efiboi.blogspot.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Άγνωστη Χ! Η αλήθεια είναι πως δεν περίμενα ούτε εγώ να μου φανεί τόσο αδιάφορο..Είμαι της άποψης πως δεν πρέπει να αφήνουμε τα βιβλία στη μέση,αλλά το κάνω και εγώ οπότε θα σου πω ότι έκανες το σωστό!Πράγματι υπάρχουν πολύ πιο ωραία και καλογραμμένα βιβλία.Ο καθένας όμως έχει την δική του άποψη.
      Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!!
      <3

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Συμβουλές για το Γυμνάσιο!

Decoration Ideas for Summer!

Back to school:Outfits και μακιγιάζ για τον αγιασμό.