My Experience: DONATING MY HAIR! 💇

Εδώ και μήνες μάκραινα τα μαλλιά μου για να τα δωρίσω στα παιδάκια με καρκίνο,αλωπεκία και άλλες σοβαρές ασθένειες και επιτέλους σήμερα (χτες δηλαδή,μιας που τελείωσα το άρθρο αργά το βράδυ και δεν ήθελα να το ανεβάσω) πραγματοποιήθηκε!




Καθώς περνούσαν οι μέρες είχα όλο και περισσότερο άγχος.Σκεφτόμουν μήπως η κομμώτρια τα κόψει πολύ κοντά και μετά δεν μου αρέσει,πώς θα φαίνομαι(γιατί όταν συνηθίζεις με μακριά μαλλιά δεν είναι και εύκολο) και άλλα τέτοια.Έψαξα όλο το διαδίκτυο για πληροφορίες σχετικά με την δωρεά των μαλλιών,είδα βιντεάκια στο youtube και αποφάσισα πως ναι,θα το κάνω!Θα δωρίσω τα μαλλιά μου σε αυτούς που το έχουν πραγματικά ανάγκη.Άλλωστε οι δικές μου τρίχες με τον χρόνο θα μεγαλώσουν.  





Μόλις μπήκα στο κομμωτήριο δεν είχα τόσο άγχος όσο πριν.Αφού με χτένισε η κόπελα,έπιασε με ένα λαστιχάκι τα μαλλιά μου,εκεί όπου επιθυμούσα να τα κόψει(βέβαια στα 20 εκατοστά).Μετά άρχισε να τα πλέκει δημιουργώντας μια πλεξούδα και στο τέλος τα έπιασε ξανά με άλλο λαστιχάκι.Στη συνέχεια με το ψαλίδι έκοψε την πλεξούδα.Και εκείνη τη στιγμή ένιωσα εντελώς ανανεωμένη!Δεν ξέρω πώς και γιατί,αλλά αισθάνθηκα ένα "βάρος" να φεύγει από πάνω μου.Μου ήρθε να κλάψω.
Απομάκρυναν την πλεξούδα και στο τέλος διόρθωσαν τα μαλλιά κόβοντάς τα καλύτερα ώστε να είναι στο ίδιο μήκος.Δεν μπήκα στη διαδικασία άλλου κουρέματος.Μου άρεσε πάρα πολύ το αποτέλεσμα!Και δεν το μετάνιωσα καθόλου!!


  

  

 
Μοιράζομαι αυτό το άρθρο ώστε να παροτρύνω κι εσάς.Αν έχετε μακριά μαλλιά και ειδικά τώρα το καλοκαίρι που έχει αφόρητη ζέστη θέλετε να κουρευτείτε,γιατί να μην το κάνετε ως μια καλή πράξη;







Παρακάτω θα σας αναφέρω κάποιες(δεν είμαι σίγουρη αν υπάρχουν άλλες) προϋποθέσεις της δωρεάς:

•Καταρχήν έχετε τη δυνατότητα να δωρίσετε τα μαλλιά σας ανεξάρτητα από το φύλο και την ηλικία στην οποία βρίσκεστε.
•Τα μαλλιά πρέπει να είναι 20 εκατοστά και άνω.
•Σε φυσικό χρώμα και σε υγιή κατάσταση.
•Με λευκές τρίχες [για τις μεγαλύτερες κυρίες]
•Που έχουν κρατήθει για χρόνια κομμένα (τηρώντας όμως όλα τα παραπάνω)
•Επιπρόσθετα τα οποία έχουν διατηρηθεί σε χώρο χωρίς υγρασία.
•Φυλαριστά αλλά το μεγαλύτερο μέρος τους να είναι 20 εκατοστά και άνω.


Επίσης τα μαλλιά σας δεν θα χρησιμοποιηθούν αν επιβεβαιώνουν κάτι από τα παρακάτω:

•Μήκος μικρότερο των 20 εκατοστών.
•Βαμμένα με όλων των ειδών βαφές.**
•Που έχουν υποστεί χημική επεξεργασία όπως περμανάντ,ισιωτική,ανταύγειες και οποιαδήποτε άλλη.



Τις πληροφορίες τις πήρα από το site Donate Hair Greece.Επισκεφθείτε το για να ενημερωθείτε και για τον σκοπό αυτής της δωρεάς.



**Σε ένα άλλο site όμως,διάβασα πως υπάρχει η δυνατότητα δωρεάς βαμμένων μαλλιών σε συγκεκριμένο κομμωτήριο το οποίο συνεργάζεται με εταιρεία στο Λονδίνο,όπου υφίστανται μια ειδική επεξεργασία προτού γίνουν περούκες.
➜ Το link








Τα δύο βίντεο που παρακολούθησα στο youtube και μου άρεσαν πάρα πολύ,κυρίως το πρώτο:





Δείτε και αυτό το άρθρο:








Εύχομαι να σας άρεσε!
Προσπάθησα να δείξω και να συμπεριλάβω όσο πιο πολλές και κατανοητές πληροφορίες αλλά και φωτογραφίες.Οι εικόνες που περιέχουν το λογότυπο του blog είναι δικές μου,ενώ οι υπόλοιπες όχι.Πείτε μου στα σχόλια αν έχετε δωρίσει ποτέ τα μαλλιά σας ή αν σκοπεύετε να το κάνετε.
Εγώ πάντως σκέφτομαι να τα ξαναμακρύνω για τον ίδιο σκοπό!Τα λέμε σύντομαα<3

Σχόλια

  1. Το έχω βάλει στόχο να κόψω τα μαλλιά μου για αυτό το σκοπό, αλλά χρειάζεται ακόμη καιρός για να μεγαλώσουν τα μαλλιά μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πραγματικά πρέπει να είναι μια υπέροχη εμπειρία!! Και συγχαρητήρια για την πράξη σου! Με την κολλητή μου σκεφτόμαστε και εμείς να δωρίσουμε τα μαλλιά μας όταν μακρύνουν λίγο ακόμα..
    Φιλάκια πολλά<33

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για μένα δεν μέτρησε τόσο η εμπειρία όσο η πράξη!Το συναίσθημα που νιώθεις όταν κάνεις κάτι καλό που τελικά αξίζει!Σίγουρα το έχεις νιώσει κι εσύ:) Χαίρομαι πολύ που το σκέφτεστε<3 Εύχομαι να το πραγματοποιήσετε:D Φιλάκια<3

      Διαγραφή
  3. Μπράβο σου που το έκανες και για την έρευνα σου! Κι εγώ το σκεφτόμουν να το κάνω, αλλά όπως βλέπω τα βαμμένα μαλλιά θέλουν ειδικό κομμωτήριο :/

    Φιλάκια ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ!<3 Δεν έψαξα κάτι παραπάνω σχετικά με τη δωρεά των βαμμένων μαλλιών,αλλά αν σε ενδιαφέρει μπορείς να βρεις διάφορα άρθρα στο διαδίκτυο.
      Φιλάκιαα

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Συμβουλές για το Γυμνάσιο!

Decoration Ideas for Summer!

Back to school:Outfits και μακιγιάζ για τον αγιασμό.