Δευτέρα, 1 Αυγούστου 2016

Οι 4 σύντροφοι της ζωής σου

Σήμερα ήθελα να γράψω ένα διαφορετικό άρθρο και να ξεφύγω από τα συνηθισμένα.
Μια μικρή ιστορία η οποία όμως λέει πολλά.
"Μια φορά και έναν καιρό υπήρχε μία βασίλισσα που είχε τέσσερις συντρόφους.Πάνω από όλους έδειχνε αδυναμία στον τέταρτο. Τον στόλιζε με ακριβά ρούχα,του χάριζε πάντα τα καλύτερα,τον στόλιζε με κοσμήματα,του φορούσε αρώματα και του φερόταν πολύ γενναιόδωρα.

Ο τρίτος σύντροφος της βασίλισσας είχε μεγάλη αυτοπεποίθηση και ήταν αλαζόναςΌμως εκείνη τον αγαπούσε και τον σύστηνε με υπερηφάνεια στον κύκλο της,αλλά φοβόταν μήπως κάποια μέρα την άφηνε για άλλη γυναίκα.

Ο δεύτερος σύντροφός της ήταν πάντα ευγενικός και υπομονετικός μαζί της.Όταν εκείνη αντιμετώπιζε ένα πρόβλημα ήξερε ότι μπορούσε να βασιστεί πάνω του,ότι θα την άκουγε και θα την βοηθούσε στη λύση του.

Ο πρώτος αν και ήταν πιστός σαν σκυλί και βρισκόταν πάντα δίπλα της,εκείνη δεν του έδινε σημασία,τον παραμελούσε,τον ειρωνευόταν και τον έδιωχνε από κοντά της.

Μια μέρα,η βασίλισσα αρρώστησε βαριά και κατάλαβε πως θα πεθάνει. Σκέφτηκε τότε πως είχε τέσσερις συντρόφους,όμως σε λίγο δε θα είχε κανέναν.Έτσι,τους φώναξε όλους μπροστά της και ρώτησε πρώτα τον τέταρτο,που ήταν η μεγάλη αδυναμία της:

«Σ' αγάπησα περισσότερο από τους άλλους,σε είχα πάντα στα πλούτη,ντυμένο με τα πιο όμορφα ρούχα και μες την καλοπέραση,δε σου χάλασα ποτέ χατίρι.Τώρα που πεθαίνω,θα με ακολουθήσεις για να έχω παρέα,εκεί που πάω;»

«Δεν υπάρχει περίπτωση.Εσύ τον δρόμο σου κι εγώ τον δικό μου.» ,απάντησε εκείνος κοφτά και την παράτησε σύξυλη.Τα λόγια του την πλήγωσαν σα μαχαίρι στην καρδιά.

Μετά ρώτησε τον τρίτο σύντροφό της:
«Σ' αγάπησα σ' όλη μου τη ζωή και πάντα γύρευα την συντροφιά σου.Τώρα που πεθαίνω,θα με ακολουθήσεις στο θάνατο;»

«Όχι φυσικά»,απάντησε εκείνος. «Η ζωή είναι πολύ ωραία για να την αφήσω.Όταν πεθάνεις,θα παντρευτώ μια άλλη»
Η βασίλισσα ένιωσε να της κόβεται η αναπνοή και η καρδιά της βούλιαξε.

Ύστερα,ρώτησε τον δεύτερο σύντροφό της:
«Πάντα ερχόμουν σε σένα για βοήθεια και πάντα ήσουν εκεί για μένα.Όταν πεθάνω,θα με ακολουθήσεις για να μου κρατάς συντροφιά;»

«Λυπάμαι,δεν μπορώ να σε βοηθήσω τώρα.Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να "περπατήσω" μαζί σου μέχρι τον τάφο σου.»,απάντησε το παλικάρι κάνοντας την καρδιά της να ραγίσει από θλίψη..

Τότε,ακούστηκε μια φωνή:
«Εγώ βασίλισσά μου θα έρθω μαζί σου!Θα σε ακολουθήσω όπου κι αν πας!»

Η βασίλισσα γύρισε να δει από πού ερχόταν η φωνή και είδε τον πρώτο της σύντροφο.Φαινόταν πολύ ταλαιπωρημένος και παραμελημένος.

Θρηνώντας η βασίλισσα
«Αχ τι λάθος που έκανα η δύστυχη.Έπρεπε να σε είχα προσέξει περισσότερο όταν είχα την ευκαιρία!»,είπε και ξεψύχησε.Ήταν ήδη πολύ αργά.."


 ⟨ ⟨ ⟨ ⟨ ⟨ ⟨ ⟨ ⟨ ⟨


Εδώ τελειώνει το παραμύθι και αρχίζει η πραγματικότητα.
Η βασίλισσα είσαι εσύ και έχεις τέσσερις συντρόφους στη ζωή σου.
Ο τέταρτος σύντροφός σου είναι το σώμα σου.Όση προσοχή και αγάπη κι αν του δώσεις,όσα κι αν του προσφέρεις,όσο κι αν το στολίσεις,όση αδυναμία κι αν του δείξεις,όταν έρθει η στιγμή και πεθάνεις,θα σε εγκαταλείψει χωρίς οίκτο.

Ο τρίτος σύντροφός σου είναι η περιουσία σου,το κοινωνικό status και ό,τι υλικό κατεχείς.Βρίσκονται μαζί σου όσο είσαι εν ζωή.Όμως μπορεί να σε εγκαταλείψουν και σίγουρα όταν έρθει η ώρα να φύγεις,ακολουθούν άλλους και σε έχουν κιόλας ξεχάσει.

Ο δεύτερος σύντροφός σου είναι η οικογένεια και οι φίλοι σου.Όσο κι αν βρίσκονται κοντά σου,την ύστατη ώρα,μόνο να σε ξεπροβοδίσουν μέχρι τον τάφο σου μπορούν...όχι όμως να έρθουν μαζί σου.

Ο ΠΡΩΤΟΣ σου σύντροφος είναι το ΠΝΕΥΜΑ σου,που σχεδόν είναι πάντα παραμελημένο από το κυνήγι του πλούτου,της δύναμης,της εξουσίας,των υλικών αγαθών.Όμως,το πνεύμα σου είναι το μόνο που θα σε ακολουθήσει όπου κι αν πας,το μόνο που θα είναι πιστό αιώνια!

Καλλιέργησέ το,δυνάμωσέ το,διατήρησέ το ζωντανό,καθώς θα σε συντροφεύει για πάντα...

          Πηγή: Thessaloniki Arts and Culture
Ελπίζω να σας άρεσε!
Ετοιμάζω ακόμη ένα άρθρο που ελπίζω να το έχω τελειώσει μέχρι αύριο ώστε να το ανεβάσω.

Ωστόσο,πείτε μου στα σχόλια πώς σας φάνηκε η ιστορία.
Θα ήθελα πολύ να μάθω τη γνώμη σας.

Τα λέμε<34 σχόλια:

 1. Πολύ όμορφη ιστορία! Όταν το διάβαζα πίστευα ότι θα κατέληγε κάπως αλλιώς, αλλά ήταν πολύ βαθύτερο το νόημα!

  Φιλάκια ♥

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Σε κάνει να σκεφτείς αρκετά αυτή η ιστορία... Ευχαριστούμε που αποφάσισες να τη μοιραστείς μαζί μας!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δεν κάνει τίποτα:) Εκτός από το να σκεφτείς σε κάνει και να πράξεις. Τουλάχιστον έτσι πιστεύω εγώ!

   Διαγραφή

Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα