BTS 2016: Α΄ γυμνασίου 😰

Και ναι,όσο κι αν δεν το θέλουμε σε λίγο καιρό θα ανοίξουν τα σχολεία.Οπότε τι καλύτερο από back to school άρθρα;;
Σήμερα θα γράψω το πρώτο post αυτής της σειράς και είμαι ενθουσιασμένη να διαβάσω τις εντυπώσεις σας:D


Δεν είμαι σίγουρη εάν παρακολουθούν και αγόρια το blog (πιθανόν όχι),αλλά εφόσον ξέρω πως το κάνουν κορίτσια,θα απευθυνθώ περισσότερο σε αυτά.


Έχω λάβει μηνύματα σε πολύ παλιά posts,στα οποία μου ζητάτε να κάνω ένα αποκλειστικό άρθρο για εσάς που θα μπείτε φέτος στο γυμνάσιο.Αποφάσισα λοιπόν να εκφράσω τη γνώμη μου για την τάξη,να σας πω τι θα πρέπει να αποφύγετε και κάποιες από τις δικές μου συμβουλές.


Φυσικά,για όσες δεν το έχετε κάνει ήδη,τσεκάρετε και το περσινό άρθρο που αφορά γενικώς το γυμνάσιο.Ίσως σας βοηθήσει;)

Συμβουλές για το γυμνάσιο!







Πρώτα απ' όλα,καινούριο σχολείο σημαίνει καινούριοι φίλοι.Δεν ισχυεί για όλους,αλλά για το 99% ναι.

Θα βρεθείς σε νέο κτίριο,νέο περιβάλλον,άγνωστο σε εσένα.Θα δεις πολλά άτομα που δεν γνωρίζεις,ενώ με κάποιους ήσουν στο δημοτικό.
Την πρώτη μέρα όλοι θα αισθάνονται το ίδιο.Ενθουσιασμό και άγχος..Άλλοι περισσότερο άλλοι λιγότερο.
Δεν χρειάζεται να ανησυχείς γιατί προφανώς και δεν γίνεται να είσαι εντελώς άνετη με όλους και όλα.Θα πάρει χρόνο.

Σκέψου όμως ότι κι άλλα άτομα θα νιώθουν παρόμοια με εσένα και ίσως σε βοηθήσει να χαλαρώσεις.


*Fun fact: Την πρώτη μέρα σε μία τάξη του δημοτικού (δεν θυμάμαι ποια) είχα τόσο άγχος που το πρωί ξύπνησα,με πονούσε η κοιλιά και έκανα εμετό :ο Το ξέρω,δεν είναι ό,τι καλύτερο διαβάσατε,αλλά ήθελα να σας πω σε τι θέση μπορεί να σε φέρει το άγχος.*



Φίλοι:
❐ Ακόμα κι αν έχεις τους "παλιούς" σου φίλους,υπάρχει περίπτωση να νιώσεις μόνη.Φυσικά αυτό θα αλλάξει καταβάλλοντας προσπάθεια μέρα με τη μέρα.Για παράδειγμα προσπάθησε να είσαι ανοιχτή προς τους άλλους.

❐ Ενδεχομένως να μην κρατήσεις κανέναν από τους φίλους που είχες,αν όχι όλους,αλλά είναι φυσιολογικό καθώς μεγαλώνωντας συνειδητοποιείς με ποιον ταιριάζεις και με ποιον όχι.

❐ Όμως θα υπάρξουν άτομα που ίσως μοιάζουν οι προσωπικότητές σας και με τον χρόνο παραμείνετε μαζί στηρίζοντας ο ένας τον άλλο.

❐ Αν πάλι βρεις μόνο έναν,δεν πειράζει.Αυτό σημαίνει πως διαφέρεις και είναι καλό.Για παράδειγμα μπορεί να είσαι πιο ώριμη.

❐ Τέλος,να θυμάσαι ότι δεν θα βρεθεί ο/η κολλητός/ή σου από την πρώτη κιόλας μέρα.Θα πάρει χρόνο:)

★★ωнєη ι ℓσσк ιηтσ уσυя єуєѕ ιтѕ ℓιкє ωαт¢нιηg тнє ηιgнт ѕку ву: ➴❁єυηι¢σяη ❁➶↠ {eunicebao} ☽ • ☯ •:



Ένα μάθημα το οποίο δεν ξέρω αν θα κάνετε εσείς γιατί δεν διδάσκεται σε όλα τα σχολεία είναι το project,μια φορά την εβδομάδα.Στο οποίο για παράδειγμα έχετε τρεις επιλογές [1.σχολική βία 2.γνωρίζοντας τον εαυτό μου 3.... ] και οι καθηγητές που το ανέλαβαν σας δίνουν εργασίες,είτε ατομικές είτε ομαδικές,πάνω σε αυτό το θέμα που επιλέξατε.

◆ Ο καθένας ξέρει τι του αρέσει γι' αυτό δεν χρειάζεται να ρωτάτε τους γονείς ή συμμαθητές σας για την επιλογή σας.

◆ Μην κάνετε το λάθος να ακολουθήσετε ένα τμήμα μόνο και μόνο επειδή το έκαναν οι φίλοι σας.Γιατί αν αυτό αφορά κάτι που δεν σας ενδιαφέρει, υπάρχει πιθανότητα να βαρεθείτε και να μην συμμετέχετε τόσο όσο οι υπόλοιποι.

bag, tumblr, and eyes εικόνα




Όσον αφορά άλλες σχολικές ή εξωσχολικές δραστηριότητες,καλό είναι να παίρνετε μέρος αφού θα σας βοηθήσει στο να γνωρίσετε ακόμη πιο πολλά παιδιά με το ίδιο ενδιαφέρον.Επίσης,η φυσική αγωγή στα πλαίσια του σχολείου είναι μια καλή ευκαιρία.








• Πώς να βάλεις μια ισορροπία σε όλα αυτά; 
(ελεύθερος χρόνος,σχολείο,φροντιστήρια και εξωσχολικές δραστηριότητες)

Αντιλαμβάνομαι πως είναι αρκετά δύσκολο να βάλεις μια ισορροπία και στη σχολική ζωή σου αλλά και σε εκείνη έξω από αυτή.Βέβαια δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείς αφού η α' είναι κατά τη γνώμη μου η πιο εύκολη τάξη του γυμνασίου.Φυσικά θα υπάρξουν δυσκολίες,αλλά όχι όσες τις επόμενες χρονιές.

study and school εικόνα





Μπορεί να αναρωτιέστε σχετικά με τους μεγαλύτερους στο σχολείο σας (β' και γ') πώς φέρονται.
Σε κάθε σχολείο δεν συμβαίνουν τα ίδια,αλλά σε γενικές γραμμές ο καθένας κοιτάει τον εαυτό του.Δηλαδή κάποιος δεν θα μπει στη διαδικασία να σου μιλήσει άσχημα εάν δεν έχεις ασχοληθεί μαζί του.

◇ Πάντα θα έχεις να αντιμετωπίσεις μερικούς νταήδες,οι οποίοι πιστεύουν πως είναι ανώτεροι από εσένα και καμιά φορά σε χαρακτηρίσουν κοροϊδευτικά.Φυσικά αν αυτό γίνει συνήθεια,πρέπει να το αναφέρεις σε έναν ενήλικα που εμπιστεύεσαι.
Δεν θα επεκταθώ όμως καθώς είμαι σίγουρη πως γνωρίζετε περαιτέρω.






Όταν γυρνάς από το σχολείο το μόνο πράγμα που σε πιέζει κατά κάποιον τρόπο είναι το διάβασμα.Στην πραγματικότητα το μόνο που θέλεις είναι να ξεκουραστείς και να είσαι με το κινητό το υπόλοιπο της ημέρας.
Παρ' όλα αυτά είναι σημαντικό,ειδικά αν δεν έχεις κάτι ή κάποιον να σε παροτρύνει,να σκέφτεσαι το τελικό αποτέλεσμα που θα βγει μέσα απ' αυτό.Επειδή σίγουρα,στο τέλος θα ανταμειφθεί αυτό που έκανες,η σκληρή δουλειά που έριξες.Και εννοείται πως δεν αναφέρομαι αποκλειστικά στα μαθήματα και το διάβασμα.Όλοι ξέρουμε πως αν καθίσουμε μέχρι τα μεσάνυχτα κάνοντας ασκήσεις,πολλές φορές το μετανιώνουμε γιατί είναι κάτι που θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει νωρίτερα.









• Πώς να διαχειριστώ το άγχος;

Το άγχος είναι απλά μία φυσική αντίδραση που έχουμε και τις περισσότερες φορές δεν μπορούμε να το αποφύγουμε.
Όμως επίσης χρειάζεται ισορροπία.Για παράδειγμα αν έχεις να μελετήσεις για ένα διαγώνισμα ή τεστ(λίγο απίθανο..οι πλειοψηφία των καθηγητών βάζει απροειδοποίητα),θα σε βοηθήσουν τα μικρά διαλείμματα κατά τη διάρκειά του.
π.χ. 30΄ διάβασμα και 5΄-10΄ διάλειμμα







Σχέσεις:
Πρώτα απ' όλα,από δική μου εμπειρία..
➤ Μην κάνεις "σχέση",αν μπορεί να θεωρηθεί έτσι,με κάποιον μόνο και μόνο επειδή σε πλησίασε και σου είπε:
"Μου αρέσεις...Θέλεις να τα φτιάξουμε;" Και το κάνουν.

Γιατί ναι,έχεις αγόρι.Και;
Πες ότι δεν συμβαίνει αυτό.Θα νοιαστεί κανείς;Όχι!Δεν θα σε ρωτήσει "γιατί δεν έχεις".
Αυτή τουλάχιστον είναι η λογική μου.

Relationship Goals:





• Πώς να είσαι οργανωμένος;

Όπως τα παραπάνω,η οργάνωση είναι ακόμη ένα δύσκολο κομμάτι.

➝ Μια λύση είναι η χρήση φακέλων με διαφάνεις ή όχι.Γιατί αν και οι φωτοτυπίες δεν είναι τόσες πολλές στην α΄,οι καθηγητές θα σας δώσουν.Μην τις στριμώχνετε στην τσάντα,το πιο εύκολο πράγμα που κάνουν οι περισσότεροι.

➝ Επίσης αν θέλετε χρησιμοποιήστε μια ατζέντα στην οποία θα γράφετε αυτά που σας βάζουν για την επόμενη ημέρα.Το ξέρω ότι ακούγεται πολύ κλασικό-το συνηθίζουν τα παιδιά του δημοτικού- αλλά πιστέψτε με θα σας βοηθήσει.Ειδικά αν δεν συγκρατείτε πράγματα και ξεχνάτε γρήγορα.

book εικόνα









Και επιτέλους τελείωσα!!
Ελπίζω να σας άρεσε το πρώτο BTS άρθρο μου και να μην σας κούρασε.Γιατί όταν γράφω τέτοια άρθρα δεν μπορώ να σταματήσω:)
Πείτε μου τη γνώμη σας στα σχόλια.Τι πιστεύετε εσείς;
Και επίσης πείτε μου αν θα θέλατε να δείτε κι ένα άρθρο για τις εφηβικές σχέσεις γιατί πιστεύω πως απασχολεί πολλές από εμάς.
Πολύ σύντομα με νέο άρθρο!Τα λέμεε<3

Σχόλια

  1. Πάρα πολύ ενδιαφέρον άρθρο. Νομίζω ότι ανέφερες, αν όχι όλα, τα περισσότερα θέματα που μπορεί να απασχολούν καποια όταν ξεκινάει το γυμνάσιο και έδωσες εξαιρετικές συμβουλές! Ανυπομονώ για τα επόμενα BTS💗

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Συμβουλές για το Γυμνάσιο!

Decoration Ideas for Summer!

Back to school:Outfits και μακιγιάζ για τον αγιασμό.