BTS 2016: Εφηβικές σχέσεις 💑

Γεια σας!
Το σημερινό άρθρο είναι το δεύτερο της σειράς back to school και αποφάσισα να γράψω για τις εφηβικές σχέσεις.
Θα εκφράσω λοιπόν την άποψή μου σε κάποιες ερωτήσεις και όπως και στο προηγούμενο θα σας δώσω μερικά tips που ίσως σας βοηθήσουν:)





✔ Τι να κάνω εάν μου αρέσει ένα αγόρι όμως εκείνο είναι με άλλη κοπέλα; 
Η συμβουλή μου είναι να μην μπλεχτείς ανάμεσά τους.Όχι μόνο επειδή θα αποκτήσεις "κακή" φήμη στο σχολείο (θα σε κουτσομπολεύουν...),η οποία δεν είναι τίποτα το σπουδαίο, αλλά εσύ ως άνθρωπος πώς θα αισθάνεσαι στη συνέχεια;
Αν εκείνοι είναι μαζί,πάει να πει πως περνούν καλά.Σίγουρα δεν είναι ό,τι πιο ωραίο να βλέπεις αυτόν που σου αρέσει σε σχέση,ιδίως όταν αυτό το άτομο δεν είσαι εσύ.Όμως κι αυτό μέρος της ζωής είναι.Αν κάτι είναι γραφτό να συμβεί θα συμβεί.Μπορεί μετά από μία εβδομάδα,μπορεί μετά από χρόνια.Τίποτα δεν διαρκεί για πάντα.Πόσο μάλλον μια εφηβική σχέση.Πιθανόν να καταλήξετε μαζί,αλλά προς το παρόν καλύτερα να τον αφήσεις.






✔ Πώς να αρέσω σε ένα αγόρι;
Το συγκεκριμένο θέμα απασχολεί τις περισσότερες από εμάς και καμιά φορά σκεφτόμαστε "Γιατί δεν του αρέσω; - Τι πρέπει να αλλάξω για να του αρέσω;"
Η αλήθεια είναι πως δεν μπορείς να υποχρεώσεις κάποιον να του αρέσεις.Οτιδήποτε κι αν προσπαθήσεις να αλλάξεις στον εαυτό σου,εμφανισιακά ή όχι,δεν θα καταφέρεις κάτι.Δηλαδή ακόμη και να το πετύχεις,ο ίδιος δεν θα αισθανθεί όπως εσύ.
Απλά άφησε τα πράγματα να κυλήσουν μόνα τους.







✔ Πώς να ξεπεράσω κάποιον που αγαπώ αλλά μου φέρεται άσχημα;
Μπορεί εσύ να τον αγαπάς,αλλά αν εκείνος σου φέρεται έτσι,σίγουρα δεν αισθάνεται το ίδιο.Πρέπει να συνειδητοποιήσεις ότι αξίζεις πολλά περισσότερα σαν άνθρωπος.Εμείς τα κορίτσια δεν πρέπει να αφήνουμε ένα αγόρι να μας συμπεριφέρεται με οποιονδήποτε άσχημο τρόπο.Οπότε πάλι καλύτερα να ακολουθήσεις διαφορετική κατεύθυνση.







Μη συμβιβάζεσαι με το πρώτο άτομο που θα βρεθεί στη ζωή σου.Θα έρθει η κατάλληλη στιγμή που θα γνωρίσεις το αγόρι που θα σου αρέσει πραγματικά.
Μπορεί αυτό που θα πω να το έχεις ακούσει άπειρες φορές,αλλά μην τα φτιάξεις με κάποιον μόνο και μόνο επειδή οι φίλες σου ήδη το έχουν κάνει.Είναι κακό για εσένα και δεν θα νιώθεις άνετα.


Μερικές φορές νιώθουμε μόνες και έχουμε την ανάγκη από την αγάπη ενός αγοριού.Βέβαια μπορούν να μας στηρίξουν οι φίλοι μας ή οι γονείς μας αλλά δεν είναι το ίδιο. 
Ειλικρινά όμως δεν είναι κακό να μην έχεις σχέση.





Ένα άλλο θέμα που σκεφτόμαστε εμείς αφορά τα μηνύματα.
Για παράδειγμα καμιά φορά αναρωτιέσαι αν πρέπει να του στείλεις εσύ πρώτη ή να το κάνει αυτός.
Αν θέλεις πραγματικά να του μιλήσεις [να δεις τι κάνει,πώς περνάει] απλά κάν' το.Δεν είναι τόσο δύσκολο.
Αν δεις πως ενοχλείται με τα μηνύματά σου
π.χ. μιλάτε μόνο όταν του στέλνεις εσύ-ποτέ δεν το κάνει αυτός
απλά δεν αξίζει!Μην σπαταλάς την ώρα σου για να μιλήσετε ενώ στην πραγματικότητα δεν ενδιαφέρεται.


Επίσης,όταν σου στέλνει εκείνος πρώτος,αναρωτιέσαι αν πρέπει να απαντήσεις αμέσως ή όχι.Ειλικρινά δεν έχει καμία σημασία!






Σε γενικές γραμμές να είσαι ο εαυτός σου!
Μην περιμένεις από τα αγόρια,κυρίως του γυμνασίου,σχέση.Οι περισσότεροι είναι ανώριμοι.Δεν λέω βέβαια πως δεν υπάρχουν εξαιρέσεις:)Αν περνάς καλά με αυτόν που είσαι συνέχισε!
Να θυμάσαι ότι έχεις το δικαίωμα να πεις "Όχι" σε εκείνον που δε σου αρέσει είτε ως χαρακτήρας είτε εμφανισιακά.Κάθε κορίτσι έχει στόχους,αξίες,φιλοδοξίες και φυσικά μέλλον!Άλλωστε ας μην ξεχνάμε ότι κάποια πράγματα συμβαίνουν απ΄εκεί που δεν τα περιμένουμε;)











 Αυτά είχα να σας πω!Δεν ξέρω αν συμφωνείτε ή όχι,θα ήθελα πολύ να διαβάσω τα σχόλιά σας.Ελπίζω τουλάχιστον να σας βοήθησα:)
Θα τα πούμε<3 

Σχόλια

  1. Πολύ ωραίο q&a και χρήσιμο περισσότερο για τις ηλικίες αυτές που τα κορίτσια και αγόρια ψάχνονται σε αυτό το θέμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Συμβουλές για το Γυμνάσιο!

Decoration Ideas for Summer!

Back to school:Outfits και μακιγιάζ για τον αγιασμό.