Συμβουλές για ένα πετυχημένο blog!

Ο κόσμος του blogging έχει μεγαλώσει αρκετά από τότε που δημιούργησα κι εγώ το AfterSchool.Πολλοί είχαν ήδη πριν από εμένα και συνεχίζουν να γράφουν μέχρι σήμερα.Άλλοι σταμάτησαν.Και φτάνοντας στο σημείο το οποίο θέλω να αναλύσω στο σημερινό άρθρο.
Καθημερινά,άτομα αποφασίζουν να φτιάξουν το δικό τους blog με σκοπό να δημιουργηθεί μια επικοινωνία με τους αναγνώστες του. 

Με αφορμή λοιπόν την ιδέα της Βασιλικής και της Αλεξίας,αποφάσισα να σας αναφέρω τι πιστεύω πως πρέπει να κάνει κάποιος που είναι καινούριος στο χώρο του blogging.
Ελπίζω να σας αρέσει!





PART #1-Create a blog. 

Πρώτα απ'όλα,για να αρχίσεις να γράφεις σε blog δεν είναι αναγκαίο να ξέρεις να εκφράζεσαι γιατί στην πορεία θα διορθωθείς.Αυτό όμως που θεωρώ εγώ πολύ σημαντικό είναι τα ορθογραφικά λάθη.Πιστεύω πως ο άλλος δεν θα συνεχίσει να διαβάζει εάν αντιληφθεί λέξεις που δεν υπάρχουν.Στην αρχή μπορείς να χρησιμοποιείς την αυτόματη διόρθωση ή να ψάχνεις στο google οτιδήποτε δεν γνωρίζεις.



Αφού έχεις τα παραπάνω,πρέπει να αποφασίσεις τη θεματολογία στην οποία θα κινηθείς.Για παράδειγμα θα γράφεις άρθρα σχετικά με την ομορφιά ή με εφηβικά θέματα γενικά;Ή και με τα δύο; Προτείνω να μην ανεβάζεις κάτι το οποίο δεν σου αρέσει απλά αρέσει στους άλλους και έχει περισσότερα views.Σίγουρα θα βρεθεί κάποιος που ενδιαφέρεται για τα ίδια πράγματα με εσένα.Μέχρι τότε παράμεινε αληθινή!



Στη συνέχεια το όνομα!Θέλεις να παραπέμπει τον αναγνώστη στη θεματολογία του blog ή να εκφράζει εσένα ως άνθρωπο; Προτού αποφασίσεις σκέψου πως πρέπει να περιγράψεις ένα από τα δύο με δύο έως τρεις λέξεις το πολύ γιατί αν είναι κάτι μεγάλο,δεν υπάρχει περίπτωση να το θυμάται κανείς. Επίσης θυμήσου να βρεις κάτι ξεχωριστό-πρωτότυπο ώστε να εντυπωσιάσει τον αναγνώστη και να μην το ξεχάσει εύκολα!



Και τώρα ήρθε η ώρα να διαμορφώσεις την εμφάνιση.Αν δεν έχεις ιδέα μπορείς να δεις άλλα ιστολόγια με το θέμα που σε ενδιαφέρει για να αντλήσεις στοιχεία με το τι περίπου θέλεις.Μην κάνεις όμως το λάθος να αντιγράψεις γιατί τότε δεν θα βρίσκουν το λόγο να παρακολουθούν τι ανεβάζεις!Το ίδιο ισχύει και για τις ιδέες των άρθρων.





Πρόσθεσε widgets τα οποία θα βρεις στη "Διάταξη".Έτσι θα ολοκληρώσεις την εμφάνιση και το blog σου θα φαίνεται ακόμη πιο οργανωμένο.


*Οδηγίες σε περίπτωση που δεν ξέρεις πώς*














Τελειώνωντας το part 1,αυτό που μένει είναι να αποφασίσεις τη γλώσσα.Θα επιλέξεις τα ελληνικά,τα αγγλικά ή μία άλλη διαδεδομένη γλώσσα που γνωρίζεις καλά;Αν επικοινωνείς με τα ελληνικά,κατά τη γνώμη μου ο πιο εύκολος τρόπος γιατί θα έχεις την ευκαιρία να ανταλλάσσεις τις απόψεις σου για κάτι κοινό,θα προσελκύσεις Έλληνες.Αντίθετα με τα αγγλικά μπορεί να σε επισκέπτονται από παντού.Αρκεί να γνωρίζεις τα βασικά γιατί το google translate δυστυχώς δεν τα μεταφράζει όλα σωστά:/


PART #2-Followers

Κάνοντας τα παραπάνω έχεις ήδη περάσει το βασικότερο βήμα.Για να αρχίσουν κι άλλα άτομα είτε είναι bloggers είτε όχι να διαβάζουν τις δημοσιεύσεις σου πρέπει να διαδώσεις την ιστοσελίδα σου.
Για παράδειγμα τα social media θα σε βοηθήσουν πάρα πολύ αφού προφανώς οι περισσότεροι άνθρωποι στον κόσμο τα χρησιμοποιούν καθημερινά.Φτιάξε μια σελίδα για το blog σου στο facebook,κάνε ένα βίντεο-εισαγωγή στο youtube κανάλι σου με διάφορα facts..

Επίσης,επισκέψου κι άλλα blogs κι αν σου αρέσουν γίνε μέλος.Να είσαι ενεργή στα posts τους σχολιάζοντας,αλλά μην αφήνεις το ίδιο σχόλιο σε κάθε blog.

Κάποιες φορές παρατηρώ να γράφουν: "Ωραίο άθρο!Δες και το δικό μου blog ....... !"
Και το ίδιο επαναλαμβάνεται ή σε άλλο άρθρο ή σε άλλο blog.



Όσον αφορά τα άρθρα σου,να γράφεις πάντα όποτε έχεις όρεξη,όταν δηλαδή σου έρχονται πιο πολλές ιδέες.Συνόδευε κάθε τι με μία φωτογραφία (αν είναι τραβηγμένη από εσένα ακόμα καλύτερα) και ανανέωνε το ιστολόγιό σου συχνά (αν όχι κάθε μέρα τουλάχιστον 2-3 φορές την εβδομάδα).




Το σημαντικό είναι να είσαι υπομονετικός.Οι followers δεν "έρχονται" όλοι μαζί ή σε μία εβδομάδα.Θέλει χρόνο και για να το πετύχεις πρέπει να ασχοληθείς.Μην τα παρατάς.




Αυτά είχα να σας πω!Ελπίζω να βοήθησα τα κορίτσια που μου το ζήτησαν:)
Αν θέλετε να δείτε ξανά κάτι παρόμοιο πείτε το μου στα σχόλια ή βάλτε ✔ στην μπάρα.

Σχόλια

  1. Πολύ ενδιαφέρον και σίγουρα χρήσιμο άρθρο :)

    Φιλάκια ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μου άρεσε πολύ το άρθρο σου, όλες οι συμβουλές είναι αρκετά σημαντικές για κάποιον που ξεκινάει τώρα το blogging.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ωραίο! Σε ευχαριστώ για τις συμβουλές. Η αλήθεια είναι ότι δεν σχολιάζω κάθε ανάρτηση αλλά τις διαβάζω όλες και είναι όλες υπέροχες! Επίσης έχω σκεφτεί και εγώ να ξεκινήσω blog αλλά ντρέπομαι για το τι θα πουν οι γονείς μου και οι συμμαθητές μου και δεν θέλω να το κάνω κρυφά... Φοβάμαι επίσης ότι δεν θα έχω κανέναν αναγνώστη γιατί το θέμα που με ενδιαφέρει, δεν αρέσει στις περισσότερες έφηβες. Τι να κάνω; =(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ!!Χαίρομαι που σου αρέσουν:D
      Όσο για αυτό που σε απασχολεί,εγώ προτείνω αν θέλεις να κρατήσεις "μυστική" την ταυτότητά σου(δηλαδή δεν χρειάζεται να αναφέρεις προσωπικά σου στοιχεία τα οποία θα προδώσουν ποια είσαι) ώστε να μην σε ανακαλύψουν κυρίως οι φίλοι σου.
      Στους γονείς σου καλύτερα θα ήταν να το πεις,πρώτον γιατί δεν ξέρεις αν θα συμφωνήσουν ή όχι και δεύτερον γιατί δε θέλεις να μπλέξεις.Πάντως πιστεύω πως θα σε καταλάβουν.
      Και τι θέμα είναι που δεν απασχολεί τις περισσότερες έφηβες;;Νομίζω θα αρέσει σε πολλούς,σκέψου πως θα γράφεις κάτι διαφορετικό.Θα ήθελες να μιλήσουμε στο hangouts ή κάπου αλλού για να μου πεις; Έχω να σου πω και κάποια άλλα πράγματα πάνω σε αυτό το θέμα:)

      Διαγραφή
    2. Βέβαια, θα σου στείλω μήνυμα! Σε ευχαριστώ πάρα πολύ!

      Διαγραφή
  4. Πολυ καλο το αρθρο σου :) σε ευχαριστω που το εγραψες! ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Συμβουλές για το Γυμνάσιο!

Decoration Ideas for Summer!

Back to school:Outfits και μακιγιάζ για τον αγιασμό.