Νέα σειρά Netflix | 13 Reasons Why

Όπως σας είπα και στο προηγούμενο άρθρο τελείωσα δύο σειρές κατά τη διάρκεια των διακοπών.Η μία από αυτές είναι η 13 Reasons Why / 13 Λόγοι Γιατί και σήμερα θα αναφερθώ στην προσωπική μου άποψη για αυτή.




Είναι μία αμερικανική τηλεοπτική σειρά που βασίστηκε στο μυθιστόρημα του Jay Asher του 2007,αλλά προσαρμόστηκε από τον Brian Yorkey για το Netflix.

Ο θεατρικός συγγραφέας της σειράς, Brian Yorkey


Ο συγγραφέας του βιβλίου, Jay Asher






Η σειρά αναφέρεται στον Clay Jensen,ο οποίος καθώς επιστρέφει από το σχολείο βρίσκει ένα κουτί με το όνομά του μπροστά στην πόρτα του σπιτιού του.Ανοίγοντάς το,βλέπει κασέτες ηχογραφημένες από την Hannah Baker (συμμαθήτρια αλλά και φίλη του),η οποία έδωσε τραγικό τέλος στη ζωή της αυτοκτονώντας δύο εβδομάδες νωρίτερα.Στην κασέτα,η Hannah εκμυστηρεύεται τα συναισθήματά της,σαν ένα ακουστικό ημερολόγιο,αναφερόμενη με λεπτομέρειες στους δεκατρείς λόγους για τους οποίους αποφάσισε να σκοτώσει τον εαυτό της.  

Πηγή για την υπόθεση: http://www.imdb.com/




Το trailer:



Βαθυστόχαστη,συγκινητική και ειλικρινής.Κάποιες σκηνές μπορεί να φανούν σκληρές για μερικούς.
Αναφέρεται σε θέματα taboo τα οποία σπάνια συζητούνται τη σημερινή εποχή λόγω των media.



Φέρνει επίγνωση στο θέμα της αυτοκτονίας και δίνει προειδοποιητικά μηνύματα που κάποιος μπορεί να αναγνωρίσει σε ένα άτομο το οποίο σκέφτεται να τραυματίσει τον εαυτό του.


Οι χαρακτήρες όλων αυτών που πλήγωσαν την Hannah είτε σωματικά,είτε λεκτικά,είτε ψυχικά εξελίσσονται καθόλη την διάρκεια,αφού συνειδητοποιούν τι έκαναν και σκέφτονται πως πρέπει να αλλάξουν συμπεριφορά. 






Κατά τη γνώμη μου,η ιστορία είναι εξαιρετικά γραμμένη και σκηνοθετημένη.Κάποιες από τις κριτικές που διάβασα αναφέρονται στο πόσο εξωπραγματική είναι η πλοκή,αλλά με βάση όλων αυτών που συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια τίποτα δεν είναι αδύνατον να συμβεί.Πολλά από αυτά τα ακούει ο καθένας μας στις ειδήσεις,τα διαβάζει στο διαδίκτυο ή μπορεί και να τα ζει καθημερινά.Μέσα από την συγκεκριμένη σειρά φαίνεται πώς η αυτοκτονία μπορεί να επηρεάσει αρνητικά μία ολόκληρη κοινότητα.Σε κάνει να σκεφτείς και να αναλογιστείς τις συνέπειες του εκφοφισμού οποιασδήποτε μορφής. 


Μερικοί από τους ηθοποιούς που παίρνουν μέρος είναι:
1.η Katherine Langford, υποδυόμενη τη Hannah Baker
2.ο Dylan Minnette, ως Clay Jensen
3.ο Christian Navarro, ως Tony
4.η Alisha Boe, ως Jessica
5.o Brandon Flynn, ως Justin
6.ο Justin Prentice, ως Bryce
7.ο Miles Heizer, ως Alex


Για να δείτε καλύτερα την εικόνα πατήστε πάνω της.
*Το κολάζ το έφτιαξα εγώ.Οι φωτογραφίες δεν μου ανήκουν.





Η σειρά έχει μία σεζόν με 13 επεισόδια.
Μπορείτε να την δείτε με ελληνικούς υπότιτλους στο GamatoTv Μέχρι τώρα έχουν μεταφραστεί μόνο τα 7.
Εγώ από το πέμπτο επεισόδιο άρχισα να την βλέπω σε ένα ξένο site που ονομάζεται PutLocker με ξένους υπότιτλους.
Δεν θα δυσκολευτείτε καθόλου γιατί οι περισσότερες λέξεις είναι γνωστές.




Ελπίζω να σας άρεσε το άρθρο!Σας την προτείνω σίγουρα,αλλά αν την έχετε τελειώσει ήδη θα ήθελα πολύ να διαβάσω και τη δική σας άποψη στα σχόλια.


Σχόλια

  1. Χαίρομαι που κάποιος καταπιάστηκε με αυτό το θέμα :D . Δυστυχώς δεν έχω netflix για να τη δω . Ελπίζω , όμως , να είναι καλή :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν χρειάζεται να έχεις netflix για να τη δεις! Γράφω στο τέλος του άρθρου δύο site στα οποία είναι διαθέσιμη. Εμένα πάντως προσωπικά μου άρεσε πολύ! :)

      Διαγραφή
    2. Ναι , συγγνώμη , δεν το πρόσεξα .:D Ίσως κάποια στιγμή τη δω .

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Συμβουλές για το Γυμνάσιο!

Decoration Ideas for Summer!

Back to school:Outfits και μακιγιάζ για τον αγιασμό.